– og har netop investeret i det tredje Biesse bearbejdningscenter og nyt Leitz profileringsværktøj.

I mere end 30 år er der blevet produceret kundetilpassede vinduer og døre hos Rolfsted Vinduer på Østfyn.
Med en langsigtet investeringsplan er det lykkedes at sikre, at det familieejet firma i dag er fuldt ud konkurrencedygtig og i stand til at imødekomme de stigende krav på markedet.

Firmaet er ejet af Lars Corfitzen, som har overtaget familieforetagendet efter sin far Niels-Ove Corfitzen.   Begge har fortsat deres daglige gang i virksomheden, og det er således en fælles glæde, at man det seneste år har oplevet en øget efterspørgsel efter træ/alu vinduer og kundetilpassede døre og vinduer generelt. I det indeværende år har man ansat yderligere 3 medarbejdere og er inde i en rivende udvikling, der kræver ekstra produktionskapacitet.

3 Biesse Rover A bearbejdningscentre på rad og række.
 – Vores nu 6 år gamle CNC har det seneste år ikke kunnet følge med, og derfor køber vi nu yderligere kapacitet. Vi har været godt tilfredse med vores nuværende maskiner, og derfor faldt det os naturligt at tilføje endnu en Biesse Rover A, fortæller Lars Corfitzen.
Den nye maskine bliver leveret i marts 2021 og skal tage over på nogle af de nuværende opgaver. Fremover skal den nye Rover A stå for karme og poster, en anden Rover A dedikeres til vinduesrammer mens den ældste Rover A fortsat skal stå for omfræsning og profilering. 

-På den måde får vi den nødvendige kapacitet, og vores medarbejdere kan arbejde effektivt, forklarer Lars, der glæder sig til at få den nye maskine leveret. Overholdelse af leveringstider og fleksibilitet i forhold til kundernes ønske er jo nogle af de parametre, som kendetegner Rolfsted Vinduer,  og det ønsker man at holde fast i.

Udvikling og erfaring går hånd i hånd
Hvis der er én ting, som Lars Corfitzen har lært igennem sine 30 år i branchen, så er det, at det gælder om at få frigjort nogle hænder i produktionen. Bearbejdningen af emner skal helst færdiggøres i én arbejdsgang, så man skal have fat i emnet så få gange som muligt. Den filosofi har også lagt til grund for en anden opgradering i 2020. Frem for at udskifte en ældre afkortersav tilkøbte man i samråd med Junget et Weinig Easystop ,som blev bygget på afkorteren.
Et Easystop er kort fortalt et automatisk positioneringssystem og med en dataintegration fra et ERP system behøver du ikke længere opmåle og indstille størrelsen ved hver opskæring. Det eneste, du skal gøre, er blot at lægge emnet i maskinen og skære det over.  Derved sparer du tid på indstilling af længden, og du undgår skærefejl.
– Vi vurderede, at et Easystop vil kunne give Rolfsted Vinduer en væsentlig tidsbesparelse, da det letter den manuelle håndtering og effektiviserer opskæringen betydeligt, forklarer Steen Hansen fra Junget, som har været rådgiver på valg af CNC maskine og afkorterløsningen.

Årets julegave hos Rolfsted Vinduer
Og netop tid har været den helt store mangelvare i 2020. Udover travlhed, så har de nye energikrav BR18 også givet meget ekstra arbejde. Som alle andre vinduesproducenter har man også hos Rolfsted Vinduer måttet lave en del nye tiltag, og alle tegninger og profiler er gennemgået fra A-Z. I samme ombæring har man besluttet at opgradere det skærende værktøj og dermed  tage et ekstra step up i jagten på det perfekte vindue.

-Vi har i tæt dialog med Junget besluttet at udskifte vores gamle værktøjer og erstatte det med en Rolls Royce løsning indenfor profileringsværktøj nemlig Leitz ProfilCut Q, siger Lars Corfitzen, som forventer sig .  meget af det nye værktøj både, hvad angår performance, kvalitet og ikke mindst standtid.

Det nye Leitz værktøj bliver leveret i ugen op til jul, og han regner selv med, at noget af juleferien kommer til at gå med at installere og afprøve det nye værktøj.
– Det er vel lidt ligesom, når børn får LEGO juleaften. Det skal også samles dagen efter. I år er min største julegave det nye værktøj, så det skal naturligvis også tages i brug hurtigst muligt,- siger en forventningsfuld vinduesproducent, som glæder sig til at tage hul på 2021 med nyt værktøj og en ny maskine i pipelinen.

Tidligere artikelBalder investerer i nyt boligområde i Espergærde
Næste artikelRaunstrup leverer endnu et solidt regnskab: Planlægger nye opkøb