Espergærdes gamle industriområde forvandles nu til en levende bydel, som skal tiltrække borgere i alle aldre til området. Balder Danmarks boligprojekt vil med ca. 240 nye boliger i varierende typer og størrelser bidrage væsentligt til dette. Projektet står efter planen færdigopført fra ultimo 2022 til primo 2023.  

Balder Danmarks administrerende direktør Flemming Joseph Jensen fortæller, at ejendomsselskabet ser store muligheder i det gamle industriområde.

”Projektet i Espergærde har en fantastisk beliggenhed tæt på både natur, by og uddannelsesinstitutioner, hvilket er et mix, som mange mennesker finder attraktivt. Vi ser, i det hele taget, med stor interesse på Helsingør Kommunes mange kvaliteter samt den positive befolkningsudvikling. Med dette boligprojekt, samt projektet Ofeliahaven i Helsingørs gamle hospitalsområde, ønsker vi at markere os som en seriøs og engageret ejendomsinvestor i kommunen,” fortæller han

Projektet skabes i et samarbejde mellem Balder Danmark, Raundahl & Moesby, ERIK arkitekter og Niras og opføres på det område, hvor lingerivirksomheden Triumph tidligere har haft til huse. Projektet rummer ca. 200 lejligheder med 2-5 værelser samt ca. 40 rækkehuse i varierende størrelser.  

Fra afviklet industriområde til levende bydel 

I dag ligger en del af Espergærdes tidligere industriområde ubenyttet hen. Den nye lokalplan bygger på ønsket om at skabe en levende bydel med en varieret boligsammensætning, hvilket Balders kommende projekt på Højbjergvej bidrager til. Der kan i hele det nye lokalplansområde i alt opføres ca. 700 boliger, butikker og forskellige former for erhverv.

”Vores ejendomme vil med de forskellige boligtyper tiltrække en bred beboergruppe til området, både børnefamilier, ældre, par, singler og unge. Vi vil arbejde fokuseret på at skabe gode rammer for fællesskab og trivsel, hvilket bl.a. kommer til udtryk i et fælleshus, legeområder og grønne arealer,” fortæller Flemming Joseph Jensen

Ifølge arkitekt på projektet, Mai Alexandra Bogø, bliver det et attraktivt, grønt kvarter. 

”Bebyggelsen i røde og brune teglsten etableres om en ny grøn stiforbindelse, som dels skaber sammenhængskraft i området men samtidig forbinder til de nærliggende rekreative områder. Bygningerne følger det skrånende terræn, og med et varierende etageantal nedtrappes højden, så bygningerne åbner sig mod syd. Det giver en spændende og dynamisk bygningsmasse med lys og åbenhed,” fortæller hun. 

Følg med i projektet her.  
 

Et område med masser af kvaliteter  

Flemming Joseph Jensen fremhæver, at Balder blev tiltrukket af den helhed, som Triumph-området er en del af. En helhed som, ifølge ham, rummer masser af kvaliteter. 

”Området har en attraktiv beliggenhed lige ved grønne arealer, Espergærde Gymnasium og HF, Idrætsbyen samt Espergærde Tennisklub. Man har også både midtbyen og vandet indenfor rækkevidde. Ud over det ligger Espergærde Station kun 1,5 km væk, hvorfra man kan komme til København på ca. 30 minutter eller til Helsingør på 7 minutter,” fortæller han. 

Hos Raundahl & Moesby glæder man sig til at påbegynde opførelsen af ejendommen.

”Vi har arbejdet sammen med Balder Danmark tidligere, og vi kender og spejler os i deres krav til bl.a. kvalitet, bæredygtighed og boligsammensætning. Vi har således et godt fælles fundament at arbejde ud fra. Vi ser frem til at påbegynde opførelsen af projektet sammen med dem,” fortæller Carsten Raundahl, adm. direktør hos Raundahl & Moesby. 

Tidligere artikelSLA og Rambøll vinder opgave
Næste artikelRolfsted Vinduer er klar til nye energikrav