Foto: PR // Teleskoplæsseren med mandskabskurv

Entreprenørfirmaet Ole Ibsen A/S har investeret i den populære Manitou MT1840A ST4 teleskoplæsser og en saxlift fra amerikanske GMG. 

Investeringer i entreprenørmaskiner handler sjældent kun om maskinen og dens egenskaber. Det handler i høj grad også om den samlede pakke, som forhandleren kan tilbyde i form af faglig viden, den rette prissætning og service setup, når maskinen er handlet. Samlet set er det helhedsbilledet af forhandleren, og det billede har afgørende betydning for entreprenørfirmaet Ole Ibsen A/S, når de investerer i nye maskiner.

“Vores kriterier hedder blandt andet pris og sikkerhed. Den største udfordring for os ved investeringer er, om maskinen kan køre nok timer årligt til, at det kan betale sig at købe. Eller om det økonomisk ville være bedre for os at leje. Når vi køber, er det noget, som vi er sikre på skal køre i mange år. Derudover vurderer vi hele firmaet bag maskinerne, deres omdømme og deres serviceniveau. Den del fylder nok 80 procent hos os, siger Jens S. Jepsen”, direktør i Ole Ibsen A/S, og fortsætter: 

“Vi har tillid til Scantruck som virksomhed, og at deres produkter er i orden. Det er vores erfaring gennem mange års samarbejde med Scantruck. Når noget går galt, eller der er noget, man skal have præciseret i håndteringen, eller ny teknik i maskinerne som vi skal lære bedre at kende, så er Scantruck der med det samme.”

Arbejde i højderne
Siden 1973 har entreprenørfirmaet bygget for både erhverv, landbrug og private med høj kvalitet som fokuspunkt. Firmaet beskæftiger i dag 45 medarbejdere, og et af de aktuelle projekter er opførelsen af en stor fabrikshal for virksomheden NC Nielsen i Balling. Her knokler virksomhedens to nyeste investeringer – en Manitou teleskoplæsser model MT1840A ST4 og en GMG saxlift model 2646ED.

“Vi har mange af vores projekter, hvor vi har behov for at sende folk i højden. Ved opførelsen af de forskellige typer byggerier kan vi udføre montagearbejde 12-18 meter oppe, og her skal vores maskiner kunne levere den ønskede rækkevidde”, siger Jens S. Jepsen.

Det er især teleskoplæsseren med sin løftehøjde på op til 18 meter, som gør en forskel i arbejdsdagen, og har gjort det siden leveringen i sommer. I forvejen har Ole Ibsen A/S fire Manitou teleskoplæssere.
“Desværre måtte vi vente på leveringen af vores nye lift fra fabrikken. Men Scantruck stillede en anden lift til rådighed i hele perioden”, siger Jens S. Jepsen, hvis nye GMG2646ED stemplede ind hos NC Nielsen projektet mandag i uge 7.

Bestselleren
At valget netop faldt på modellen fra Manitou, overrasker ikke Per Lindenborg, produktchef for Manitou hos Scantruck A/S. Maskinen er den model i Manitous MT serie, der har den største løftehøjde og rækkevidde, og med en kapacitet på fire tons er den interessant for mange faggrupper.

“Model 1840 er en klar bestseller for os, når vi snakker Manitou med kurv. Det er en gængs og alsidig maskine til alverdens opgaver. Mange byggefirmaer køber dem, mens andre faggrupper lejer dem”, siger Per Lindenborg og fortsætter:
“Der medfølger pallegafler ved salg, men den anvendes oftest med mandskabskurv. Ni ud af ti kunder hos os bestiller kurven med, og da monterer vi radiostyret fjernbetjening.”

Den maksimale rækkevidde med teleskoplæsseren opnås med en 365 kg kurv. Elektronikken i maskinen overvåger belastningen og lukker ned, hvis vægtgrænsen overskrides. Alternativet er en 1.000 kg kurv, hvis man kan leve med en kortere rækkevidde.

Saxliftene fra amerikanske GMG er hovedsageligt udviklet til arbejde på et plant underlag på grund af den lave frihøjde, om end de største modeller også kan leveres med kraftigere hjul og støtteben. “GMG er en amerikansk producent, som vi har forhandlet i et år, og vi oplever for tiden en forholdsvis stor interesse for saxlifte”, siger Per Lindenborg.

Tidligere artikelBAUHAUS Tilst fejrede kåringen som ’Årets byggevarehus’ med stor fest
Næste artikelAjos foretager massive investeringer i semimobilkraner