Illustration: Team WERK/Snøhetta (visualisering MIR)

Et nyt maritimt center i Esbjerg skal samle havnens mange maritime aktiviteter og rige foreningsliv. Det er et team bestående af WERK, Snøhetta og Oluf Jørgensen A/S Rådgivende Ingeniører, som har vundet projektet.

Team WERK/Snøhetta skal bygge det nye maritime center, som skal ligge i Esbjerg. Projektet har fået navnet Lanternen, da det ligner en glødende lanterne i det store landskab, og idéen er, at det skal knytte vandet og byen sammen på ny, skriver WERK i en pressemeddelelse. 

Fællesskab i fokus
Centeret er skræddersyet til det barske klima ved vestkysten, og der blev i vurderingen blandt andet lagt vægt på kombinationen af centerets æstetik, råhed og robuste funktionalitet. I hjertet af huset kan man både føle og følge livet til lands og til vands. Det skal bygges af træ og bliver et hus uden bagsider, og det symboliserer derfor på mange måder, at fællesskab er i fokus:

”Forslaget udmærker sig ved på fornemste vis at kombinere ønsket om en fascinerende og nyskabende arkitektur med høj funktionalitet og intentionen om at skabe en ramme, som understøtter fællesskabet og skaber en ny samhørighed mellem aktørerne”, udtaler dommerkomiteen.

Det Maritime Center forventes at stå færdigt i 2021.

Der er fokus på fællesskab. Foreningernes individuelle arealer placeres tæt omkring en inviterende fælles plads og terrasse. Illustration: Team WERK/Snøhetta (visualisering MIR)
Tidligere artikelBoligfonden Kuben er klar til at støtte nye iværksættere i byggeriet
Næste artikelAART udvider partnerkredsen