Foto: JMM Groups direktør Hans Holm havde medbragt en af de store Stemas-checks til Danmarks bedste entreprenørmaskinmekanikerlærling – Mikkel Egebjerg Hansen

Mikkel Egebjerg Hansen fra Stemas har nu også svendebrev på at han er udlært entreprenørmaskinmekaniker

 Godt og vel måneds tid efter, at han blev kåret som Danmarks bedste entreprenørmaskinmekanikerlærling, har Herfølge drengen den 21-årige Mikkel Egebjerg Hansen klippet de syv sidste bogstaver af den lange stillingsbetegnelse. Ved udgangen af februar har han alle papirerne i orden. Han har nu svendebrev på, at han er udlært entreprenørmaskinmekaniker.

Hos Stemas A/S i Køge skete fejringen af svendebrevet, hvor også et andet stykke papir er kommet på plads: Nemlig en ansættelseskontrakt, som sikrer, at Mikkel Egebjerg Hansen fortsætter på værkstedet og i servicevognen som ”rigtig” mekaniker.

”Jeg var til svendeprøve i begyndelsen af februar, så den 1. marts er jeg ikke lærling længere. Jeg fik 12. Det er jo maksimum, så det kan vel ikke være bedre. Det var vi tre på holdet, der fik, og det var jo godt, når jeg nu vandt DM i Skills som bedste lærling hos entreprenørmaskinmekanikerne”, konstaterer Mikkel Egebjerg Hansen.

Hæder på værkstedet
Forleden blev han fejret fra morgenstunden på værkstedet i det østsjællandske, hvor faglig sekretær Erling Jensen fra Dansk Metal fik æren af at overrække den officielle pokal for mesterskabet. Stemas er en del af JMM Group, som endvidere omfatter Johs. Møllers Maskiner A/S, hvor direktør Hans Holm overbragte en betydelig check til Danmarks bedste lærling.

Oprindelig omhandlede Mikkel Egebjerg Hansens planer slet ikke at skrue i entreprenørmaskiner. Han havde en drøm om at blive personvognsmekaniker. Men lærepladserne var ikke tilstede, og efter en opstart som fejedreng hos Stemas i efteråret 2016, kom han i lære blandt røde Weidemann- og gule Yanmar-maskiner den 1. marts 2016.

Vokset op med maskiner
”Entreprenørmaskinerne lå nu ikke så fjernt. Min far arbejder hos udlejningsfirmaet GSV og var tidligere hos Loxam. Så jeg er faktisk vokset op med maskiner. Og nu er der intet, jeg hellere vil, end at skrue i entreprenørmaskiner. Derfor er jeg også glad for, at jeg nu har skrevet kontrakt med Stemas om at blive i firmaet. Jeg fortsætter faktisk bare som hidtil med en god blanding af udekørende montør og arbejde på værkstedet”, fortæller Mikkel Egebjerg Hansen.

De fire års læretid har indebåret en masse praktik hos Stemas i Køge samt Erhvervsskolerne i Aars i Vesthimmerland. Mikkel Egebjerg Hansen har haft gode oplevelser med opholdene på skolen i det jyske, hvor han først havde 20 uger på grundforløbet og derefter var på besøg otte gange af hver fem uger på uddannelsens hovedforløb.

Tidligere artikelJCN Bolig leverer rekordregnskab og foretager generationsskifte
Næste artikelSolidt 2019-regnskab fra PensionDanmark