Foto: Tine Harden

Partner i 1:1 Landskab, medlem af Akademiraadet og tidligere formand for Danske Landskabsarkitekter Jacob Kamp fylder 50 år den 17. februar 2021. 

Jacob Kamp har sat tydelige spor i dansk landskabsarkitektur med visionære landskabsprojekter og et stærkt engagement i landskabskunsten. Sammen med Trine Trydeman har han tegnestuen 1:1 Landskab, som står bag flere prisbelønnede landskabsprojekter. Jacob Kamp var aktiv i redaktionsudvalget for fagbladet Landskab fra 2000-2008 og blev i 2010 valgt som formand for Danske Landskabsarkitekter. I de senere år han ydet sit bidrag til udviklingen af de kunstneriske fag som medlem af det danske Kunstakademi og som dirigent i Akademiraadet, hvor han styrer møderne med en kærlig og bestemt hånd.

1:1 Landskab designer landskaber i samarbejde med brugerne og inddrager gerne mange samarbejdspartnere for at få den bedste løsning. De senere år har tegnestuen gjort sig bemærket med skybrudsprojektet i Scandiagade i Københavns Sydhavn, hvor der er skabt et innovativt byrum fyldt med oplevelser for beboerne. For nylig åbnede Smedetoften i Københavns Nordvest. Andre projekter er Grønttorvsparken i Valby og Solvognens Fundsted i Odsherred.

Haver og arkitektur

Jacob Kamp er vokset op i Aalborg. Faderen var anlægsgartner, og Jacob tilbragte mange timer i haver og på byggepladser med at gå til hånde. I begyndelsen drømte han om at blive arkitekt, men fritiden gik med at tegne haver, så landskabsarkitekturen blev den perfekte fusion af de to interesser. Privat danner Jacob Kamp par med Klaus Bondam. Efter mange år på Nørrebro tog parret springet i 2011 og flyttede til Odsherred, hvor de overtog professor i landskabsarkitektur Jørn Palle Schmidts ejendom. På den store landejendom dyrker parret grøntsager i en kæmpe køkkenhave, passer køer, kaniner og høns og har altid et nyt projekt i støbeskeen.

Tidligere artikelVinduesproducent springer lavsæson over og ansætter 25-30 nye medarbejdere
Næste artikelGive Steel A/S underskriver FEMERN-kontrakt