Foto: Sweco og Årstiderne Arkitekter // Ny Dybkærskole

Sweco og Årstiderne Arkitekter har sammen vundet konkurrencen om at opføre Ny Dybkærskole ved Silkeborg. Den helt nye skole vil komme til at danne rammen om mere end 800 elever og 90 læreres hverdag, samt blive nyt centralt samlingspunkt i lokalsamfundet.

Spændingen om hvem der løb med sejren i den anonyme projektkonkurrence om at tegne Ny Dybkærskole i Silkeborg, blev torsdag i sidste uge udløst på Campus Bindslevs Plads i Silkeborg, hvor Silkeborg Kommune afslørede hvilket team der skal tegne fremtidens skole i Gødvad. Det blevet et team bestående af Sweco og Årstiderne Arkitekter som vandt konkurrencen

”Vi er ekstremt stolte af, at vi skal designe Silkeborgs næste skole. Visionen med Dybkærskolen er at skabe fremtidens skole i Gødvad – en nytænkende og moderne skole, som er meget mere end fysiske rammer, men som skaber trygge og inspirerende læringsmiljøer, der klæder eleverne på til at mestre morgendagens kompetencer med fokus på værdier som nysgerrighed og fællesskab,” fortæller Peter Kristiansen, som er kreativ leder for Undervisning og Fritid hos Årstiderne Arkitekter, der udgør arkitektforretningen i Sweco Danmark.

Vinderteamet bag skolen er således et fuldt integreret designteam, hvor arkitekter og ingeniører fra Sweco skal udvikle hele projektet sammen fra start til slut.

Det nye samlingspunkt i Gødvad
Skole er tænkt som et nyt lokalt kultur- og aktivitetscenter for hele byen, som skal summe af liv – også efter skoletid. Den nye skole skal opføres på en grund, der er beliggende i nærheden af byens idrætshaller, kirke, centerområde og torv.

En stor del af visionen for projektet er dermed, at skolen skal bidrage til at der skabes større sammenhæng i Gødvad. Der skal skabes et levende byrum og fælles samlingspunkt for hele byen. Det er eksempelvis planen at der etableres et fælles offentligt madhus for hele byen, som bliver en del af skolen.

”Vores hoved-ide med skolen har sit udgangspunkt i stedet og placeringen, hvor naturen omkring skolen og områdets eksisterende bebyggelser gør det muligt at etablere et levende urbant miljø i sammenhæng med kirken, sportshallerne, multihuset og dagligvarebutikkerne. Vi vil skabe en nøgleinstitution, der samler lokalmiljøet i Gødvad,” fortæller Peter Kristiansen.

Gennemgående tema
”Skolen på Bakken” er et gennemgående tema i designet af skolen, som kommer til at ligge på toppen af Gødvad Bakke – omgivet af et stort kuperet landskab. Bakken som motiv er tænkt ind i landskabsarkitekturen omkring skolen og i skolens opbygning.

Ny Dybkærsskole kommer til at rumme indskoling, mellemtrin, udskoling, SFO og klubfaciliteter. Det nye samlingspunkt vil brede sig over mere end 10.000 kvm, og vil ifølge planen kunne blive indtaget af elever, medarbejdere og Gødvads borgere i 2023. Vinderprojektet er udarbejdet i samarbejde med Vega Landskab og Autens.

Tidligere artikelDansk Boligbyg, Roskilde: Receptionen er udsat
Næste artikelRambøll opnåede sidste år en solid vækst