Øland, der er Danmarks førende leverandør af ventilations- og isoleringsprodukter, havde et første halvår 2019 præget af store forsinkelser i byggeriet, men nu har de taget kraftigt revanche i årets sidste kvartaler. Ordrebøgerne er fortsat med at bugne, ind i 2020, og Øland har nu kurs mod et af sine bedste halvårsregnskaber.

Øland A/S er kendt for ventilationsløsninger og isoleringsprodukter, har netop offentliggjort sit regnskab for 2019. Resultatet ligger noget under det foregående års resultat, men trods det er der tilfredshed med tallene, som er hentet hjem med en kraftpræstation i løbet af de sidste to kvartaler af 2019. Virksomheden lukkede året med et resultat på bundlinjen på 10 mio. kroner. I 2018 var resultatet et “all time high” som ledelsen betegnede det, på hele 17,1 mio. kroner.

Forsinkelser på byggeprojekterne i 2019 betød, at Ølands leverancer blev udskudt. Derfor endte første halvår langt under det forventede.

Vi vidste godt, at vi ikke ville kunne komme på højde med 2018, som var et meget usædvanligt år, men vi havde ikke regnet med det dyk, vi oplevede i første halvår af 2019. Vi havde ingen indflydelse på de forsinkelser, der opstod, og der var ingen rød tråd i dem. Alt blev bare udskudt. Med den start på året har vi al mulig grund til at være tilfredse med det resultat, vi nåede. Vi har aldrig løbet så hurtigt som i andet halvår, hvor der gik hul på bylden“, siger administrerende direktør i Øland, Carsten Madsen.

Handlekraft i ventetiden

Det var ikke bekymringer og handlingslammelse, man mødte hos Øland i de dårlige måneder. Tværtimod. Ventetiden blev brugt på at fremtidssikre virksomheden og gøre den skarpere. Der blev sagt farvel to butikker i Aalborg og Birkerød, der ikke skabte den forventede værdi for kunderne, og Uniq Comfort blev opkøbt og integreret i virksomheden som et strategisk skridt.

2019 var året, hvor vi for alvor tog hul på transformationen fra komponentleverandør til videns- og systemleverandør. Ud over opkøbet af Uniq Comfort mandede vi op med vidensmedarbejdere og gennemførte en række initiativer, der ruster os til fremtiden“, siger Carsten Madsen.

Vækst i løsningssalget

Allerede nu, har satsningen båret frugt. Den stejle omsætningskurve, der indledtes i andet halvår 2019 er fortsat ind i 2020. Øland har dermed kurs mod et af sine bedste halvårsregnskaber. Salg af løsninger er bl.a. i vækst og udgør nu 15 procent af forretningen, et resultat der er skabt på under et år.

Ikke påvirket af Corona

Carsten Madsen forventer ikke, at Corona-krisen får indflydelse på Ølands resultat i indeværende år. Primært leverer virksomheden til skoler, sportshaller, indkøbscentre, offentlige institutioner og lignende, der har stort politisk fokus og dermed ikke er så følsomt overfor udsving.

Lige nu kører det mere end godt. Krisen har ikke ændret vores planer om at blive en endnu dygtigere vidensleverandør. Vi er stadig på udkig efter opkøbsemner, og her er tiden gunstig“, siger Carsten Madsen.

Tidligere artikelUdvidelse af Mariagerfjord Renseanlæg skal foretages af EnviDan og Jakobsen & Blindkilde
Næste artikelAG Gruppen ansætter to stærke profiler og styrker dermed både økonomi og udvikling