Foto: Når altanerne har foldeglas, tæller de med i det samlede BBR og kan dermed regnes med i huslejen eller den samlede salgspris. 

Det kan være en god investering for boligejere og developere med en altan med foldeglas. Glaslukningen betyder nemlig, at altanen i BBR tæller med som kvadratmeter, hvilket kan give en højere leje- og salgsværdi på sigt.

Altanfirmaet Alument er i gang med en altansag på Gammel Køge Landevej, hvor de monterer altaner lukket med foldeglas på 12 altaner. Altanerne kan bruges en stor del af året takket være foldeglasset, som kan åbnes en varm sommerdag og lukkes igen på en blæsende efterårsdag. Foldeglasset forlænger dermed altansæsonen betydeligt for beboerne.

Vi har gjort os meget umage med at skabe en løsning, som harmonerer med den oprindelige 1930’er arkitektur. Altanerne skal fremhæve de klassiske linjer i facaden og ikke spolere arkitekturen. Derfor har vi designet altanerne med kun en søjle i forkanten, så de nærmest svæver på facaden“, siger erhvervsdirektør i Alument Lars Bomholt.

Bedre afkast

Altanerne måler 2,1 meter X, 3,6 meter og har dermed god plads til livet udendørs. Men størrelsen er også med til at gøre altanerne til en god investering. Når altanerne har foldeglas, tæller de nemlig med i det samlede BBR og kan dermed regnes med i huslejen.

Foldeglasset betyder, at altanen kan bruges en større del af året. Det bliver mere som en udestue. Derfor kan altanens areal tælles med i den samlede BBR, hvis der kommer foldeglas på. Det betyder, at udlejere kan få en større husleje for deres lejligheder, mens ejere kan få en højere pris for deres lejlighed, fordi den pludselig er blevet større“, siger Lars Bomholt.

Arbejder udenfor

Meget få developere og ejere af lejligheder er opmærksomme på den særlige fordel ved foldeglasset i forhold til BBR. Udover en højere brugsværdi og flere overdækkede kvadratmeter kan foldeglasset også gøre det lettere at få finansiering i banken, når brugsarealet stiger. Og så foregår arbejdet med at montere altanerne i høj grad udendørs:

Mange er nervøse for at få renoveret eller bygget om i disse tider med Coronavirus. Men altanarbejdet foregår for det meste udenfor, så risikoen for smitte er minimal. Når vi endelig skal ind i lejlighederne, sørger vi for at holde god afstand, så beboerne føler sig trygge. Vi oplever, at det er en god proces for alle parter. Og så får kunderne jo en altan, som vi har set, at rigtig mange sætter pris på i disse dage, hvor vi ikke kan nyde foråret helt som vi plejer“, slutter Lars Bomholt.

Alument har stået for alt det praktiske på Gammel Køge Landevej lige fra opmåling og byggeansøgning til ingeniørberegninger, tegninger og ibrugtagningstilladelse fra kommunen.

Tidligere artikelNye tider har betydet nye måder i Bygma
Næste artikel30 supercentrale lejligheder i Køge er afleveret af NCC