Foto: Jonathan Grevsen

Tæt på Køge centrum, Køge Å og havnen er en ny bebyggelse med navnet Å-grunden er skudt op. De nye boliger er for både ejere og lejere, og til september flytter de første beboere ind.

Placeringen er unik for den nye bebyggelse. Boligerne ligger 10 minutters gang fra stationen og byens hyggelige handelscentrum og lige ved Køge Å, hvor den løber ud i havnebassinet.

Byggeriet består af i alt 4000 kvadratmeter boliger, og de er nu afleveret til den private bygherre Å-Grunden Køge A/S. Boligerne er afleveret en måned før tid og med nul mangler.

Vores medarbejdere på projektet har leveret et meget flot byggeri, som vores bygherre også er glad og tilfreds med. Det er en type og størrelse opgave, hvor vi trækker på den store erfaring, vi har med at bygge boliger til alle typer formål,” siger afdelingschef Ulrich Matras Jensen, NCC Danmark.

Arkitekten, Tegnestuen Vandkunsten, har skabt et byggeri med et kvalitetsmæssigt udtryk med lysegule teglsten, mørke træpartier og vinduesrammer, karnapper og lodrette altanforløb. Alle boliger har mindst én altan eller terrasse vendt mod vest eller syd, og boligerne er forskelligt indrettet og i varierende størrelse.

Fælles grønt område på vej

Boligerne får solceller på taget og får på den måde dækket driften af bygningen med hensyn til lys og el. Det fælles, grønne område mellem boligerne skal nu gøres færdigt, så det er klar, når beboerne flytter ind. Det rummer mulighed for ophold, desuden er der parkeringspladser og plads til cykler.

Det er et byggeri, der klæder Køge med en gennemtænkt arkitektur og en type boliger, der er stor efterspørgsel på. Derfor er det også næsten udsolgt,” siger Ulrich Matras Jensen.

Øvrige partnere i projektet er foruden Vandkunsten rådgivende ingeniører Klaus Nielsen.

Tidligere artikelGlaslukkede altaner giver gevinst i BBR
Næste artikelPapiruld Danmark A/S opruster på salgssiden