I Roskilde har A/B Tårnparkens tre boligblokke fået nyt liv med en facaderenovering, der vinker farvel til afskallet facadepuds og byder velkommen til et moderne udtryk. Boligblokkene, som samtidig har gennemgået en energioptimering, er blevet udstyret med robuste facadeplader, der sikrer lang levetid og lav vedligeholdelse. Udover den visuelle opgradering af boligblokkene er resultatet lavere driftsomkostninger og et bedre energiregnskab.

Beboere og naboer kan nu glæde sig over synet af nye facader i andelsboligforeningen Tårnparken, der ligger på Gyvelvej i Roskilde. De tre boligblokke har gennemgået en facaderenovering, og den afskallede facadepuds er dermed udskiftet med ny isolering og facadeplader i klassiske mørke toner med et flot farvespil:

Facaderne trængte til en opgradering, og derfor er den gamle beklædning fjernet og de eksisterende facader energioptimeret. Der er monteret ny facadeisolering med uorganiske stålregler. Boligblokkene er isoleret med Redair Multi fra ROCKWOOL, og efterfølgende er facaden beklædt med facadeplader fra Rockpanel“, fortæller Mikkel Mikkelsen, tilbudsleder hos PNP-BYG A/S.

Med renoveringen følger lavere driftsomkostninger og et bedre energiregnskab. Samtidig har facaden fået et visuelt løft, som opgraderer både boligblokke og området omkring Gyvelvej.

Lette facadeplader gav effektiv montering

Facadepladerne fra producenten Rockpanel tilfører facaden et moderne udtryk. Til en fjerdedel af pladerne er der valgt to lysere nuancer af grå, og det giver et elegant farvespil. Men det er ikke blot de visuelle takter, der har været afgørende. Facadepladerne er også valgt med omtanke for den hurtige montering:

Valget faldt på facadeplader fra Rockpanel grundet det komplette og gennemtænkte montagesystem, der også egner sig til ældre ejendomme, hvor der nu engang kan forekomme skævheder. Pladerne er meget lette i vægt, hurtige at skære til på pladsen, og resultatet er en nemmere og hurtigere montering. Drift og vedligehold er også en vigtig parameter, og skulle en plade blive beskadiget, er det relativt nemt at udskære en ny“, fortæller Christian Bodekær Thomsen, projektchef hos Rambøll.

Renoveringen blev udført, mens beboerne stadig boede i deres lejligheder, og dermed slap de for genhusning. Takket være den effektive installation var arbejdsplatformene oppe i en begrænset periode, og beboerne oplevede derfor så få gener som muligt under renoveringsarbejdet.

Holdbart materiale – lang levetid

Der er kræset for detaljerne omkring Tårnparkens døre og vinduer, og resultatet er en elegant og gennemført finish:

Der er tænkt over detaljerne med formalede afslutningsprofiler samt ventilationsstudsende, som blev malet i præcis den farve, som de blev indbygget i. Kombinationen af facadeplader og indfarvede afslutningsprofiler ved vindueslysninger og bygningshjørner er med til at give facaden et eksklusivt udtryk“, fortæller Christian Bodekær Thomsen.

Andelsboligforeningen får glæde af den nye, flotte facade i mange år fremover – facadepladerne scorer nemlig højt på holdbarhedsskalaen, og behovet for vedligeholdelse er minimalt:

Pladerne er overfladebehandlet, og det gør dem selvrensende overfor skidt og snavs og nemmere at rengøre, hvis der kommer graffiti på. De kan dermed modstå lidt af hvert og har en lang levetid foran sig. Vores facadeplader er produceret af stenfibre fra basalt, som er et råmateriale med en høj bæredygtighed. Både boligforening og beboere kan dermed glæde sig over nye facader, der er optimeret visuelt og energimæssigt uden at gå på kompromis med omtanken for miljø og bæredygtighed“, fortæller Allan Lindboe, Business Manager hos Rockpanel.

Ultimo oktober blev der lagt en sidste hånd på tredje og sidste boligblok, og Tårnparken står nu klar efter den omfattende facaderenovering.

Tidligere artikelMarkant campus-bygning renoveres med enkle, prisbelønnede greb
Næste artikelHK Byg Entreprise A/S udvider forretningen i kølvandet af Anker Hansen & Co.