Foto: ”Tekstilfolk som os er detaljeorienterede og ser alle fejl, men højlageret er blevet flot, og fungerer som et perfekt ansigt ud ad til for F. Engel.” siger Lars Engel, som ejer og driver F. Engel sammen med broderen John Engel.  

En gammel og nedslidt fragtcentral i Haderslev er forvandlet til et flot og fremtidssikret højlager med alle moderne faciliteter. Den familieejede tekstilvirksomhed F. Engel har i tæt samarbejde med Lindab forvandlet skrot til slot, og begge parter er i dag stolte over resultatet. 

Mange vælger at rive udtjente bygninger ned og i stedet bygge nyt fra bunden. Men F. Engel i Haderslev er lokalpatrioter, og da de kunne se mulighederne i at renovere byens skamplet, valgte de den grønne løsning med at bevare i stedet for blindt at smide væk.

Vi er traditionsbundne og værdsætter det lokale, men det lokale er ikke vigtigere end kvaliteten. Vi valgte at gennemføre renoveringen, fordi vi gennem dialogen med Lindab kunne se, at vi kunne løfte de eksisterende bygninger til et helt nyt og moderne niveau,” fastslår Lars Engel, som ejer og driver F. Engel sammen med broderen John Engel.  

Ingen ubehagelige overraskelser
Alle byggeprojekter er underlagt en stram tidsplan, men renoveringen af den gamle fragtcentral var underlagt ekstra tidspres for at det moderne højlager skulle stå færdigt til aftalt tid. Kort tid efter afslutningsdatoen kom lastbilerne med nye varer til den kommende sæson, der skulle opbevares på lageret.  

For at sikre kvaliteten og for at slippe for ubehagelige overraskelser har Lars Engel med egne ord været med i alle detaljer lige fra idéfasen til udførelsen.

Vi har sammen med Lindab skabt et teknologisk højlager for fremtiden, og den proces er forløbet fantastisk godt. Vi har arbejdet sammen om at kunne levere et flot og funktionelt højlager til aftalt tid,” siger Lars Engel.

Højlager udstråler værdierne
Lindab var eneleverandør på den omfattende opgave, der omfattede flere tusinde kvadratmeter sandwichpaneler til facaden, et hav af inddækninger og murkroner, tagrender, slusehuse, porte og ramper.

Det har været et spændende byggeri, fordi der virkelig er tænkt over alt lige fra at reducere co2 forbruget til materialevalget og farverne, der er identiske med F. Engels koncernfarve. Dialogen har været konstruktiv hele vejen igennem, og det visuelle udtryk er blevet superflot,” siger Lone Villadsen fra Lindab.

Lars Engel glæder sig over, at projektet blev færdigt til tiden uden bøvl, og at alt spiller sammen, så højlageret nu udstråler F. Engels værdier om ordentlighed og kvalitet. For som han siger:

Tekstilfolk som os er detaljeorienterede og ser alle fejl, men højlageret er blevet flot, og fungerer som et perfekt ansigt ud ad til for F. Engel.

Tidligere artikelDanske fibercementmaterialer puster nyt liv i islandsk arkitektur
Næste artikelFrøslev Træ går forrest med miljøvaredeklaration