Foto:  Luplau Poulsen // CALUM

På grund af den store efterspørgsel på lejeboliger uden for Aarhus centrum, så har ejendomsudvikleren CALUM planer om at opføre 100 rækkehuse i Tilst.

CALUM fortsætter dermed sine byggeaktiviteter ved Aarhus, mens virksomheden er ved at lægge sidste hånd på 165 studieboliger i Åbyhøj. Den nye grund til boligprojektet er tidligere ejet af Gasa.

Flere flytter lige udenfor byen
Fra april begynder virksomheden på opførelsen af i alt 11.000 kvm lejeboliger i kvarteret Blomsterhaven. Den første etape af byggeriet bliver på 5.800 kvm og omfatter 56 rækkehuse, som er målrettet unge familier og par.

En stigende del af unge familier med mindre børn vælger at bosætte sig uden for Aarhus by, hvilket virksomheden kan mærke gennem en større efterspørgsel. Efterspørgslen er på nye, effektivt indrettede kvalitetsboliger. Et nyt rækkehus med have i Tilst vil kunne lejes til den samme pris som en toværelses lejlighed i indre by.

“Beboerne er tæt på centrum og kun 100 meter fra offentlig transport. Universitetshospitalet er flyttet til Skejby kun 5 min. kørsel væk. Området er oplagt til de hundredvis af sundhedsansatte, som skal finde et sted at bo”, siger Jakob Axel Nielsen, administrerende direktør for CALUM.

Aarhusarkitekter har slået stregerne
Virksomheden, som har tegnet projektet, er aarhusianske Luplau Poulsen, som blandt andet har tegnet CALUMs store rækkehusprojekt Lindholm Brygge i Nørresundby nord for Aalborg.

CALUMs overordnede fokus har været at udvikle kvalitetsboliger, herunder rækkehuse. Lindholm Brygge-rækkehusene blev forrige år udlejet på meget kort tid, og ejendomsudviklingsfirmaet har modtaget stor ros fra lejerne, blandt andet på grund af den lyse og enkle arkitektur. Genvalget af arkitektfirmaet til denne opgave virker derfor helt naturligt.

Barnevogn, samtale og udsigt
“Sammen med Luplau Poulsen har vi udviklet et gennemtestet hus, som fungerer fantastisk. Vi har taget de bedste egenskaber fra Lindholm Brygge-boligerne og krydret dem med en række nye designs. Omdrejningspunktet er at skabe mest mulig kvalitet for unge børnefamilier. Blandt andet har vi indrettet rækkehusene effektivt med fire til fem rum og alle de essentielle funktioner, som en børnefamilie har brug for til at få en hverdag til at fungere. Det skal være enkelt at lave mad, lege med børnene og tage barnevognen ud i haven. Og så skal man kunne samtale ved middagsbordet og sidde og nyde udsigten og den lyse indretning. Det gør beboerne her”, siger Jakob Axel Nielsen.

I øjeblikket er Gasa-grunden ved at blive omdannet til en helt ny bydel med rækkehuse, lejlighedskarréer og ungdomsboliger, samt en dagligvarebutik. Alle boligerne får mulighed for parkering tæt ved deres hoveddør. Boligerne er ligger med kort afstand til både E45 motorvejen og Aarhus C. De første beboere flytter ind omkring sommer 2021.

Tidligere artikelBygget op og bygget om – fra Vendsyssel til Midtjylland
Næste artikelDæmpning af lyd, brand og statik i én løsning