Mange års systematisk indsats sender nu Brødrene Dahl op i arbejdsmiljøets superliga. Landets største grossist inden for VVS, Vand & Kloak lukkede 2020 med et rundt nul i arbejdsulykker med fravær. Også på andre sikkerhedsmålepunkter sætter Brødrene Dahl en ny standard.

Sidste år blev der ikke registreret en eneste arbejdsulykke med fravær i hele Brødrene Dahl, og i de 53 butikker har man nu arbejdet i over fire millioner timer uden alvorlige arbejdsulykker. Det er ny rekord i landets største VVS-grossist, som efter en mere alvorlig ulykke i 2011 har arbejdet systematisk med at nedbringe antallet af arbejdsulykker i alle kroge af virksomheden.  

Den målrettede indsats, som omfatter blandt andet sikkerhedsbesøg på adfærd og registreringer af nærved ulykker og hændelser, har for alvor givet pote de seneste år. Tilbage i 2011 var der 20 ulykker med fravær i Brødrene Dahl, i 2018 var der to, i 2019 var der en, og i 2020 nåede man så det eftertragtede runde nul.

Registrering er et meget vigtigt redskab for os, og vi gør en stor indsats for, at alle nærved-hændelser registreres. I 2020 var vi helt oppe på 900 registreringer. Det er vi faktisk glade for, for det viser, at medarbejderne er opmærksomme, og hvor vi skal gribe ind med forebyggende forbedringer, siger arbejdsmiljøchef i Brødrene Dahl“, Sus Nielsen og fortæller, at sikkerhedsbesøg spiller en central rolle i arbejdet med arbejdsmiljø.

Sikkerhed er en mærkesag

Vi gennemfører typisk 650 sikkerhedsbesøg om året og har over 200 uddannede repræsentanter, der kan gennemføre besøgene. Blandt andet bliver alle ledere uddannet i at lave sikkerhedsbesøg, og vi har 31 arbejdsmiljørepræsentanter. Sikkerhed er en mærkesag for os. Det er ikke noget, vi bare siger og skriver i fine rapporter. Det er et aktivt indsatsområde, som er synligt for alle i Brødrene Dahl, lige fra de møder på arbejde om morgenen og skal bakke ind, når de parkerer bilen“, siger Sus Nielsen.

Brødrene Dahl arbejdsmiljøindsats bliver også bemærket i den internationale Saint-Gobain koncern, som hører til blandt verdens største byggevareleverandører. De 53 Brødrene Dahl-butikker er optaget i koncernens Millionaires Club, som omfatter de enheder, der har mere end en million arbejdstimer uden alvorlige ulykker.

Brødrene Dahl har desuden modtaget to andre interne anerkendelser i Saint-Gobain for sit systematiske arbejde med nedbringelse af arbejdsulykker og fokus på såvel fysisk som psykisk arbejdsmiljø.

Tidligere artikelHos Ajos skræddersyes alle skurvognsløsninger
Næste artikelVinduesproducent springer lavsæson over og ansætter 25-30 nye medarbejdere