Foto: Region Sjælland

Over de næste 10 år skal Nykøbing Falster Sygehus udbygges betragteligt i seks etaper. Det bliver et team bestående af Arkitema Architects og COWI, der skal stå for projektet til over 650 mio. kr.

Region Sjælland har besluttet, at Nykøbing F. Sygehus skal udbygges og ombygges for at fremtidssikre sygehuset, og Arkitema og COWI har netop vundet konkurrencen om Fase2 i udvidelsen. Projektet er den første offentlige konkurrence, Arkitema og COWI har vundet i samarbejde efter COWI’s opkøb af Arkitema, lyder det i en pressemeddelelse fra Arkitema.

Modernisering af sygehuset
Sygehusets behandlingskapacitet og bygningsmasse skal moderniseres og udbygges for på den måde at fremtidssikre det til gavn for borgerne. Der skal blandt andet tilføres nye senge- og behandlingsbygninger, og store dele af de eksisterende hovedbygninger skal renoveres. Sygehusfunktionerne skal derudover spredes i en centraliseret adskillelse af senge mod øst, ambulante funktioner mod vest og en akut akse i midten, som blandt andet skal kobles på helikopterlandingspladsen.

“Vi glæder os til, sammen med sygehuset og regionen, at løfte Nykøbing F. Sygehus til et nutidigt sygehus med endnu flere funktioner – til glæde for patienter, personale og pårørende. Med opdelingen i flere delprojekter får vi også en god mulighed for at skabe nogle gode løsninger, der uden tvivl vil gøre en forskel for rigtig mange mennesker i området,” fortæller partner i Arkitema Architects, Birgitte Gade Ernst.

Første vundne konkurrence efter sammenlægning
Teamet, der nu skal i gang med at designe udvidelsen af Nykøbing F. Sygehus, består af Arkitema som totalrådgiver og COWI som underrådgiver. COWI overtog i starten af året Arkitema Architects, og siden da har samarbejdet kastet opgaver for 125 mio. kr. af sig. Opgaven om Nykøbing F. Sygehus er den første offentlige konkurrence, det nye partnerskab har vundet.

Tidligere artikelKongelig køkkenhave skal bygges af firma fra Sønderborg
Næste artikelStor energibesparelse ved nybyggeri