Adm. direktør i NIRAS Carsten Toft Boesen er tiltrådt som præsident for ATV – Akademiet for de Tekniske Videnskaber. Han afløser DTU-rektor Anders Bjarklev på posten.

Carsten Toft Boesen er ny præsident for ATV – Akademiet for de Tekniske Videnskaber. Han er valgt for en treårig periode og afløser Anders Bjarklev, der har tjent den foregående treårige periode, som præsidentskabet varer.

Carsten Toft Boesen er adm. direktør i NIRAS og bestyrelsesformand for Roskilde Universitet. Han har siddet i ATV’s præsidium (bestyrelse) det seneste år som tiltrædende præsident og fra 2020 som vicepræsident.

”ATV har en rimelig synlighed, men vi har ikke så meget indflydelse. For at opnå det er vi nødt til at skære vores holdninger lidt skarpere. Det vil måske give udfordringer på de indre linjer, fordi der i sagens natur vil være medlemmer, som har en anden holdning. Men håndteringen af de dilemmaer, der vil opstå, er også vejen til mere indflydelse. Det er væsentligt, at vi interesserer os for og har holdninger til de samfundsudfordringer, som er relevante lige nu, og at det, vi kommer ud med, kan gøre en forskel,” siger Carsten Toft Boesen og fortsætter:

”Vi skal i højere grad arbejde med scenarier, dilemmaer og alternativer, så vi ikke havner i et hjørne, hvor vi kun har én løsning på alle problemerne, men hvor vi i stedet tegner nogle scenarier op. Og vi skal inddrage ekspertise i forhold til, hvordan den teknologiske omstilling virker på mennesker og vælgere. Der har vi brug for hjælp fra andre fagligheder, som ikke har teknik og naturvidenskab som omdrejningspunkt.”

Garvet direktør og rustet til forandringsledelse

Carsten Toft Boesen er netop fyldt 64 år og har været adm. direktør for NIRAS siden år 2000. Han tiltrådte som bestyrelsesformand for RUC i 2020.

Han er forhenværende formand for Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI), er uddannet cand.scient. i geologi fra Københavns Universitet og har en Executive MBA i Change Implementation fra Henley Business School, University of Reading.

Carsten Toft Boesen blev optaget som akademimedlem i 1999 og har siddet i ATV’s præsidium siden 2020. Det er derfor en præsident med et indgående kendskab til akademiet, som stiller sig i spidsen for ATV.

Tidligere artikelHer er den nye løsning på finansieringsudfordringer for grønne energiprojekter i industrien
Næste artikelTil Thomas Albertsens fest blev plast midtpunktet