Foto: Ritzau

PASCHAL-Danmark A/S står bag en nyudviklet app, som skal gøre det muligt for arkitekter, ingeniører, struktører og andre med relation til byggebranchen at se 3D-modeller i augumented reality. Det digitale værktøj kan både anvendes på byggepladsen og på kontoret.

Appen er udviklet i samarbejde med Alexandra Instituttet med henblik på, at den kan visualisere processer med understøtning ved byggepladser. PASCHAL, som blandt andet udlejer forskallingsforme til støbning af betonvægge og understøtningsstilladser til broer, koncertsale m.m., ser stort potentiale i den nye AR-app. 

Ifølge Jim Koldborg, CFO/CIO hos PASCHAL-Danmark A/S, har kunderne taget godt imod den nye appen. “Det giver stor værdi, at man kan se stilladskonstruktionen fra forskellige vinkler i såvel miniature-størrelse på skrivebordet samt i 1:1 størrelse på deres egen byggeplads – præcis der, hvor den fysiske stilladsunderstøtning vil blive monteret kort tid efter. Det gør det muligt at afprøve forskellige scenarier og betyder, at man kan forudse om den 3D-model, man har designet og monteret, giver udfordringer i den fysiske verden,” forklarer han i en pressemeddelelse.

Det er muligt at downloade appen til telefon, hvilket dermed gør det nemt for kunden at opsætte 3D-modeller med flere tusinde komponenter i 1:1 skala. Den er dermed et oplagt værktøj til designkontrol, da man kan bevæge sig rundt om konstruktionen uden at være fysisk til stede på byggepladsen.

Næste artikelDFDS får nyt bæredygtigt domicil i København