Emil Buchhardt er uddannet VVS-energispecialist på Esnords talentspor og han modtog tilbage i 2017 en anden plads ved regionsmesterskaberne i Skills. I dag læser han videre til VVS-installatør samtidig med at han arbejder hos virksomheden, Poul Sejr Nielsen. 

Med andre ord Emil en VVS-ildsjæl og det man vil betegne som et godt forbillede for mange. Nu har han modtaget Unidrains talentlegat for sit dedikerede arbejde, hvilket han tydeligt var stolt og rørt over. Emil Buchhardt modtog tirsdag den 21. april legatet på 25.000 kr., som belønner hans slid, slæb og store dedikation til VVS-faget.

Bag legatet står designvirksomheden Unidrain, som er kendt for sit linjeafløb. Virksomheden tildelte Emil legatet under et internt møde hos teknikentreprenøren Poul Sejr Nielsen i Birkerød:
”Jeg blev noget overrasket, da mødet pludselig blev afbrudt, og Unidrains direktør trådte ind ad døren. Den havde jeg overhovedet ikke set komme,” fortæller en bevæget Emil Buchhardt, der ved siden af sin installatøruddannelse arbejder hos Poul Sejr Nielsen som VVS- og energispecialist.

“Jeg er så glad for og stolt over at modtage legatet. Jeg ser det som et tegn på, at jeg – i al ydmyghed – gør et godt stykke arbejde, som kan inspirere andre. Pengene skal helt sikkert bruges på min installatøruddannelse, som jeg startede på i januar og færdiggør i 2022. De falder på et tørt sted,” lyder det fra den 23-årige legatmodtager.

Forståelse for det tekniske på det allerhøjeste niveau
Én af de personer, som medvirket til indstillingen af Emil Buchhardt, er servicechef og uddannelsesansvarlig Jonas Bach fra Poul Sejr Nielsen. Han har særligt lagt mærke til den unge legatmodtagers store entusiasme og løsningsorienterede tilgang til VVS-faget:

“Emil fortjener i høj grad denne hæder. Han har en stor forståelse og passion for de teknisk tunge opgaver som få andre. Derudover er han meget engageret i alt, hvad han foretager sig, hvilket bl.a. skinner igennem med den lærlingeklub, han har været med til at starte, og sin funktion som mentor for syv af Poul Sejr Nielsens lærlinge. Og så er han bare en rigtig dygtig og vellidt kollega”, lyder det fra Jonas Bach.

Kvalitetshåndværk skal i den grad belønnes
Unidrain har også lagt mærke til Emil Buchhardts høje engagement og specielle tilgang til VVS-faget:

“Ud fra ansøgningen kunne vi hurtigt se, at vi har at gøre med en ung mand, der så inderligt brænder for sit fag, og hvor lærelysten er altovervejende. Derudover vægter han kvalitetshåndværk højt og går gerne skridtet længere for den optimale løsning. Det er vigtigt i vores branche,” forklarer Unidrains adm. direktør Henrik Handschuh, der overrakte legatet.

Unidrains talentlegat blev oprettet i 2019 da firmaet havde 15-års jubilæum, hvilket betyder at det i år uddeles for 2. år i træk:
“Vi vil gerne være med til at booste den faglige stolthed i byggeriet og hædre dem, der gør eller kan noget særligt. Legatet kan søges af alle, både færdiguddannede og folk under uddannelse, så længe man beskæftiger sig med byggebranchen”, lyder det videre fra Henrik Handschuh.

I 2019 var det Mads Holmegaard Jørgensen som modtog legatet. Han læser til VVS-installatør på KEA.

 

Tidligere artikelØget onlinesalg får vinduesproducent til at fremskynde webshop-udvidelse
Næste artikelBygmas direktør på Færøerne har 25-års jubilæum