Et hold bestående af Dansk Halentreprise, Mangor & Nagel Arkitekter og Rønslev Ingeniører er netop blevet kåret til vindere af den nye Stevnshal – et moderne forsamlingshus, som var ønsket fra bygherren, Stevns Kommune. Her skal den kommende hal danne rammerne om alle former for kulturelle idræts- og sportsaktiviteter såvel som møder, teater, fester, loppemarkeder og meget mere.

”Det er klart, at når en ny hal skal rumme så mange forskellige muligheder, så sætter det en lang række krav til udformningen af huset – indvendigt som udvendigt. Det har været virkelig sjovt at være med til at udvikle”, fortæller sagsarkitekt Lars Rath om processen.

Stevns er ikke ukendt land for Mangor & Nagel, som også står bag Stevnsbadet – den internationalt anerkendte svømmehal, der kommer til at ligge i forbindelse med den nye hal. Og med kombinationen af de to bygninger vil de mange borgere tæt på få stor glæde og variation i deres rekreative udfoldelsesmuligheder.

En imødekommende bygning

”Vi har arbejdet meget med, at bygningens udformning skal udstråle imødekommenhed, dynamik og arkitektonisk kvalitet,” siger Lars og fortsætter ”Udgangspunktet for vores forslag har været at skabe et enkelt og præcist bygningsvolumen, som indskriver sig naturligt i den eksisterende kontekst, heriblandt Stevnsbadet”.

Tidligere artikelAjos sikrer lys over Langebro
Næste artikelTræbyggeri kan bidrage markant til national CO2-målsætning fastslår rapport