Boligfonden Kubens Spirekasselegat lukker for ansøgninger fredag den 15. januar. Derfor opfordrer fonden alle iværksætterspirer til at komme ud af starthullerne og søge legatet. Spirekasselegatet er på 25.000 kroner og kan søges online af alle, der har en god idé til at gøre byggebranchen mere innovativ, produktiv eller bæredygtig.
Spirekasselegatet er sat i verden for at bane vejen for mere nytænkning indenfor byggeriet. Legatet kan søges af alle, der har en god idé til at gøre branchen bedre, uanset om du er ung studerende, etableret i branchen eller gammel i gårde.
“Mange i byggebranchen støder på indgroede vaner og uhensigtsmæssige arbejdsmetoder, som de gerne vil ændre på. Det kan være byggeaffald, som kunne genanvendes til nye formål, digitalisering af processer eller naturmaterialer, som kan omdannes til byggematerialer til glæde for klimaet. Hvis du sidder med en idé til at gøre byggeriet bedre, så skynd dig at søge”, siger direktør i Boligfonden Kuben Sidse Buch.
Mulighed for mere støtte
Spirekasselegatet er en hyldest til innovation og nye ideer. Derfor er det ikke dit eksamensbevis eller din uddannelse, som har betydning for, om du får legatet. Det er ene og alene styrken i din idé. Legatet er skruet sammen, så det er nemt at søge online og kræver ikke en masse dokumentation. Kommer du gennem nåleøjet og får legatet på de 25.000 kroner, er det muligt at få yderligere støtte senere i processen.
“Viser det sig, at projektet har større perspektiver, træder vi gerne til med ekstra støtte. Vi kan yde finansiel støtte til en mentor, give tilskud til en udstilling eller et demonstrationsprojekt. Det sker på Spirekasselegatets niveau 2 og 3, hvor ansøgere fra runde 1, kan søge om flere midler baseret på deres resultater fra første legatrunde”, siger Sidse Buch.
Legatet åbnede en helt ny verden
Spirekasselegatet uddeles i foråret. Til uddelingen mødes alle legatmodtagere til en fælles inspirationsdag, hvor ideerne bliver præsenteret for Boligfonden Kubens bestyrelse. I år blev legatet blandt andet givet til Louise Permiin for hendes idé om at udnytte overskudsuld fra Færøerne til bæredygtige akustikplader. En anden modtager var Jeppe Rasmussen fra Woodsense, som fik støtte til en sensorløsning, der opfanger fugtskader i træ, mens Anna Rosa Hiort-Lorenzen fik legatet for idéen om at bruge fosforescerende materialer til at lyse stier op i naturlige byrum.
“Legatuddelingen er altid en fest, hvor vi fejrer de gode idéer og får mulighed for at stille opfølgende spørgsmål til de mange spændende projekter. Jeg glæder mig til at se ansøgningerne i det nye år”, siger Sidse Buch.