Foto af Karl Nørgaard, Magnus Henriques og Mikkel Damgaard Nielsen, der står bag Havnens Hænder.

Fremtiden kalder på miljøvenlige løsninger, der bidrager til sundere byggerier og boliger. Men bæredygtig omstilling kræver viden om de rette byggematerialer, og de skal være tilgængelige og nemmere at få fat i. Engrosvirksomheden Carl Ras har indgået et partnerskab med det bæredygtige byggemarked Havnens Hænder, der skal gøre det nemmere for håndværkere at bygge bæredygtigt.

Målet med det nye partnerskab er at skabe bedre vidensdeling om bæredygtige og biobaserede byggematerialer og gøre dem lettere tilgængelige for de udførende håndværkere.

”Grøn omstilling kræver i høj grad, at vi sammen omstiller os til nye bæredygtige materialevalg. Vi oplever, at vores kunder har et ønske om at gå i en mere bæredygtig retning, men de mangler viden om bæredygtige materialer og byggeteknikker og er udfordret på, hvordan de skal gribe det an,” fortæller administrerende direktør i Carl Ras, Gorm Rasmussen.

Med det nye partnerskab håber han på, at de sammen kan skubbe til den grønne omstilling i byggebranchen og løse kundernes udfordringer:

”Havnens Hænder brænder for at gøre byggebranchen grønnere. De har opbygget stor viden på området og kan levere konkrete løsninger gennem rådgivning og produkter, der ikke er set i branchen før. Det går rigtig godt i spænd med Carl Ras’ vision om at udvikle byggebranchen i en bæredygtig retning,” fortæller han og fortsætter:

”Gennem det nye partnerskab med Havnens Hænder ønsker vi at klæde vores kunder bedre på til bæredygtige løsninger og forbedre adgangen til dem, så det bliver nemmere at bygge bæredygtigt.”

Frontløbere på bæredygtige og biobaserede byggematerialer

Det nye partnerskab glæder også Magnus Henriques, Karl Nørgaard og Mikkel Damgaard Nielsen, der står bag Danmarks første byggemarked for bæredygtige og biobaserede byggematerialer, Havnens Hænder, på Refshaleøen i København:

”Vi er utrolig glade for, at lige netop Carl Ras har valgt at investere i et partnerskab med os, da de for os som håndværkere står for høj kvalitet og service. Samtidig giver det os bedre mulighed for at udbrede kendskabet til de nye byggematerialer på det danske marked, så vi sammen kan gøre en forskel for miljøet og indeklimaet,” fortæller de tre håndværkere, der har mere end 20 års erfaring med byggematerialer og byggemetoder og selv har bygget med de bæredygtige og biobaserede byggematerialer, de sælger.

De sidste par år har de arbejdet på at få fat i gode og sunde byggematerialer i hamp, ler, træ og kalk som alternativer til beton, gipsplader og stenuldsisolering.

”Vores byggematerialer er importeret fra Belgien, Tyskland og Frankrig, og flere af dem er endnu ikke set i Danmark før. De er meget renere og bedre for naturen, og er sundere at arbejde med. Samtidig har de lav miljøpåvirkning og bidrager til sundere bygninger og et sundere indeklima,” fortæller de.

Samarbejde om bæredygtighed er vejen frem

For Gorm Rasmussen er bæredygtighed et fælles ansvar, som vi alle bør løfte for at udvikle byggebranchen:

”Bæredygtighed er en proces, og noget der tager tid, i en branche, der har været præget af faste normer for, hvad de enkelte produkter skal kunne. Men der er ingen tvivl om, at det er den retning, branchen går,” fortæller han og tilføjer, at de bedste løsninger ofte skabes, når flere partnere involveres i processen:

”Vi tror på, at samarbejde om bæredygtige løsninger er vejen frem, fordi innovative ideer og nye muligheder sker, når forskellige mennesker mødes. Det er vores partnerskab med Havnens Hænder et godt eksempel på. Sammen kan vi udfordre branchens vanetænkning og samtidig hjælpe kunderne med at blive en del af udviklingen.” 

Tidligere artikelNye sikkerhedssko kan løse udbredt håndværkerproblem
Næste artikelBakteriedræbende flisebelægning kan også bekæmpe coronavirus