På den gamle slagterigrund på Rugårdsvej i Odense skal entreprenør- og byudviklingsvirksomhed A. Enggaard med pensionsselskabet PKA som medinvestor over de kommede år opføre en ny bydel med boliger, grønne gård- og opholdsrum og parkeringsfaciliteter. Første spadestik bliver taget den 18. august, og i den forbindelse inviterer parterne i samarbejde med eventhuset Slagteriet til et arrangement, der blandt andet byder på et musikalsk indslag med den populære sanger og sangskriver, Hjalmer.
Snart påbegyndes et større byudviklingprojekt nær Odense bymidte, Kongens Have og Odense Banegård. Den 18. august går entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard for første gang i jorden på den vestlige del af den gamle slagterigrund på Rugårdsvej, der skal danne rammen om en ny bydel med 413 nye boliger, grønne gård- og opholdsrum samt en mindre underliggende p-kælder. Pensionsselskabet PKA er medinvestor på projektet.
“Vi ser meget frem til at påbgynde udviklingen af dette attraktive område i Odense og ikke mindst til at bidrage til den positive byudvikling, som byen gennemgår i disse år. Projektet bliver vores første i Odense, men vores klare ambition er, at vi skal engagere os yderligere i byudviklingsprojekter i byen fremadrettet, hvilket også er blandt de primære årsager til, at vi for få år siden etablerede afdeling i Syddanmark”, fortæller adm. direktør for A. Enggaard, Asger Enggaard, der suppleres af ejendomschef i PKA Nikolaj Stampe:
“Der er tale om et utroligt attraktivt område især i kraft af den centrale placering tæt på både Odense Banegård, Kongens Have og Odense City. PKA har allerede investeret i nærområdet, herunder senest i den nyopførte boligejendom på den gamle Falck-grund, og helt generelt ser vi store perspektiver i Odense, der udvikler sig rigtig interessant”.
Da projektet er A. Enggaards første i Odense, har man besluttet sig for at gøre noget ekstra ud af første spadestik. I den forbindelse har A. Enggaard allieret sig med eventhuset Slagteriet, der har til huse i en af grundens fredede bygninger, om en event, der foruden mad og drikke samt de traditionelle første spadestiktaler, byder på et musikalsk indslag med den populære Odense-sanger Hjalmer Larsen:
“Vi inviterer – i det omfang, som det forsamlingsforbuddet tillader – til en helt særligt første spadestik-begivenhed med et musikalsk indslag i absolut topklasse i form af Hjalmer. Tilmelding foregår via Slagteriet.com efter først til mølle-princippet. Vær opmærksom på, at vi som følge at coronarestriktionerne og sundshedmyndighederne anbefalinger desværre kun kan byde velkommen til et begrænset antal gæster“, siger Julian Lægaard, der er medejer af Slagteriet.
Begivenheden finder sted fra kl. 14 til kl. 17, hvor der bliver serveret helstegt pattegris og brunsviger til dessert. Derudover vil der også være en konkurrence, hvor de fremmødte får mulighed for at komme med deres bud på, hvad den nye bydel skal hedde.
Mindre boliger til både unge og seniorer
Efter første spadestik påbegynder A. Enggaard for alvor opførelsen af den nye bydel, der foruden grønne udearealer og Slagteriet kommer til at at bestå af boliger mellem ét og fire værelser med en klar overvægt af mindre både ungdoms- og senioregnede lejligheder.
“Boligerne bliver fordelt på tre mindre boligklynger varierende fra fire til otte etager samt to højere bebyggelser på henholdsvis 14 og 20 etager, hvor især de øverste lejligheder får en unik udsigt over hele byen. Bygningerne bindes desuden sammen af nogle indbydende og grønne bylivs- og opholdsområder. Vi tror på, at vi er nået frem til et godt og relevant boligmiks, der passer godt ind i området, og som særligt vil være interessant for unge studerende, men også for eksempelvis seniorer, der ønsker er udskifte parcelhuset med en central placering og færre huslige forpligtigelser”, forklarer Palle Priska, der er afdelingschef for A. Enggaards afdeling i Syddanmark.
Han siger supplerende, at bydelen får sin egen såkaldte bylivsforening, hvor beboerne via en app kan arrangere aktiviteter som eksempelvis fællesspisning, yoga, ginsmagning eller lignende. Derudover etableres også et stort fælleslokale, to fælles gæsteværelser, som beboerne kan leje til overnattende venner eller famlie, og et fælles cykelværksted med udendørs vaskeplads.
“For os handler byudvikling ikke kun om opførelsen af bygninger. Vi ser det som helt afgørende, at vi er med til at skabe de mest optimale rammer for en levende og velfungerende bydel”, slutter Palle Priska.