Foto: PR // PRO BETON SILENCIO 230×22.23

Saint-Gobain Abrasives A/S præsenterer nyudviklet serie af Norton Clipper lasersvejste diamantklinger – PRO BETON SILENCIO. Serien sætter standarden for støjreduceret skærende værktøj til bygge- og anlægsbranchen, da den tilbyder virksomheder og håndværkere at skære beton og andre byggematerialer med langt bedre komfort og forbedrer samtidig arbejdsmiljøet på arbejdspladsen og i nærområdet. 

PRO BETON SILENCIO-serien kan anvendes i boligområder, bymidte, omkring skoler, pleje-/ældrehjem, hospitaler og lignende støjfølsomme områder.

Klingen reducerer i Ø125mm støjniveauet, ved skæring i beton monteret på batteridrevet én-håndsvinkelsliber, med -35,46% (-4,5dB(A) og med -50% (-3dB(A) gældende for 220V~.

Klingen reducerer samtidig i Ø230mm støjniveauet, ved skæring i beton med vinkelsliber, med -33% (-5,1dB(A), og for klingen i Ø350mm (anvendt på skæreborde) reduceres støjniveauet med -12,5% (-9dB(A) svarende til 8 x mindre støj.

Tests og dokumentation af serien med certifikater per produkt er udført af det eksterne testcenter LUXCONTROL. 
”Med dette nye konkurrencedygtige produkt møder vi de stadig stigende krav der stilles til arbejdsmiljø for brugeren og samtidig for projekter/opgaver, hvor personer opholder i nærområdet f.eks. i bybilledet eller indvendige i større byggerier,” siger Erik Møller, der er salgschef hos Saint-Gobain Abrasives A/S.

Byggeriets Arbejdsmiljøpris
PRO BETON SILENCIO-serien er nomineret til Byggeriets Arbejdsmiljøpris 2020. Prisen gives til produkter og løsninger, som gennem innovativ produktudvikling bidrager til et dokumenteret bedre arbejdsmiljø på byggepladsen, herunder:

  • At det er dokumenterbart, at tunge løft er afviklet for medarbejderne
  • At der er sket en innovation
  • At det er dokumenterbart, at løsningen betyder, at der spares ressourcer på byggepladsen samt i planlægningen af arbejdet
  • At løsningen mindsker risiko for arbejdsulykker
  • At løsningen mindsker risiko for udsættelse for støv og skadelige kemikalier
  • At løsningen mindsker risiko for udsættelse for støj og vibrationer

Danske Byggecentre uddeler priserne for at fremme udvikling af byggevarer med bedre energi- og miljømæssige egenskaber samt for at anerkende de virksomheder, der har iværksat en klima-, energi-, miljø- og/eller arbejdsmiljøstrategi. 

Byggeriets Klimapris, Energipris, Miljøpris og Arbejdsmiljøpris bliver uddelt på BYGGERI-messen.

Tidligere artikelBoligsalget med rekord i 2019 – viser ny tendens blandt købere 
Næste artikelNy analyse viser mangelfuldt kendskab til garanti og reklamationsret