Som iværksætter står lærlinge sjældent som noget af det første på prioriteringslisten, men det burde det måske gøre. For de kan være en stor gevinst for virksomhedens udvikling, mener stifter og adm. direktør af den nystartede entreprenørvirksomhed Arentfeld A/S, Jacob Arentfeld Nielsen.

En af de åbenlyse fordele synes at være, at man viser, at man tager et medansvar for at give unge mennesker en uddannelse og på den måde bidrager til samfundet, hvilket grundlæggende skaber goodwill. Men ifølge Jacob Arentfeld Nielsen er det blot en positiv bivirkning.

Den egentlige fordel ligger i, at man med en lærling, kan være med til at præge den næste generation i byggebranchen, og hvis man er drevet af at ændre noget til det bedre, så er det et godt sted at starte“, siger Jacob Arentfeld Nielsen.

Dernæst mener han, at der er en anden stor gevinst, mange ikke tænker over. Nemlig at man får dygtigere svende af at have en lærling.

Lærlinge ved som udgangspunkt ingenting eller meget lidt om det de skal i gang med, derfor stiller de spørgsmål til alt. Det betyder, at de faglærte skal tænke over hvorfor de gør som de gør, og om der er en smartere måde at gøre det på. Det udfordrer og skærper fagligheden“.

Og som bonus til det, så giver det for de fleste mennesker stor mening i arbejdet at give viden videre, siger Jacob Arentfeld Nielsen

De nævnte betragtninger har netop ført til, at Arentfeld A/S har antaget en tømrerlærling.

Lige nu går deres nye lærling Samir Nielsen Khammal på en sag, hvor han blot er en ekstra mand og derfor en egentlig underskudsforretning. Det gør han fordi sagen er kompleks og giver god læring.

-De penge, forventer vi naturligvis, er givet godt ud på sigt i form af en dygtig lærling, slutter Jacob Arentfeld Nielsen.

Samir Nielsen Khammal startede i Arentfeld A/S som arbejdsdreng tilbage i august 2020 og fik hurtigt lavet en aftale om læreplads.