MRT Entreprise i Give har 14 mand og seks nye maskiner i fuldt sving med fiberkabler

Fibernettet er ensbetydende med ekstreme hastigheder på data, der transporteres via lyslederkablerne. Ganske passende har der også været imponerende fart på en af de entreprenører, der sørger for at få fiberkablerne i jorden. Om end Ryan Pedersen og MRT Entreprise ApS i Give trods alt holder en lidt lavere hastighed, end dem i fibrene. Til efterårsferien, i uge 42, er det fire år siden, Ryan Pedersen etablerede sit firma, købte en brugt minigraver og erklærede, at han satsede på nedgravning af kabler. Nu har han 14 mand og seks nye maskiner i gang.

Der er noget, der tyder på, at vi har fundet en god niche med fiberarbejde. I øjeblikket arbejder vi i området omkring Ebeltoft. Vi har alt fra Lystrup ved Aarhus og opad, og hele Djursland skal fiber-dækkes. Vores store kunder sender os masser af arbejde, og vi har i hvert fald masser at se til et par år endnu”, fortæller Ryan Pedersen.

 

Det blev Komatsu

’Siden han kastede sig over nedgravning af kabler, har han slugt et par kameler – eller fire, indtil videre.

Jeg købte en brugt minigraver af distriktschef Mads E. Nielsen hos Scantruck. Han ville naturligvis gerne have solgt mig en Komatsu, som er Scantrucks hovedmærke, men nu blev det så en brugt maskine af et andet mærke til at komme i gang med. Og jeg havde altid sagt, at jeg ikke skulle have Komatsu. Det blev der så ændret på, da jeg fik gang i virksomheden”, siger Ryan Pedersen.

Den brugte minigraver var god til en start, men med vinden i ryggen fik MRT Entreprise hurtigt behov for anden og mere effektiv maskinkraft. Så Ryan Pedersen vendte tilbage til Mads E. Nielsen hos Scantruck. Han afleverede minigraveren af andet mærke og drog i stedet af med tre spritnye Komatsu-minigravere og en Mustang-minilæsser.

 

Seks maskiner på et år

Det er imidlertid ikke blevet ved det. Inden for det seneste års tid har MRT Entreprise købt i alt seks maskiner hos Scantruck. En 3,4 tons Komatsu PC30MR-5 minigraver med rotortilt, to 2,6 tons Komatsu PC22MR-3 minigravere, hvoraf den ene er leveret med rotortilt og den anden med powertilt, samt en 2 tons Komatsu PC16R-3 minigraver. Hertil to Mustang-minilæssere. Nemlig en 2,7 tons AL306 CAB og en 4,3 tons AL608 CAB.

Foruden nedgravning af kabler, tager vi os også af indblæsning af fiber. Derfor har vi også behov for en effektiv maskinpark. Oppe-tiden er utroligt vigtig for, at vi kan holde alle kabelholdene kørende. Derfor kører vi også på fuld service-kontrakt hos Scantruck. Udvidet garanti på maskinerne er med til at sikre, at vi er kørende hele tiden”, siger Ryan Pedersen.

Tidligere artikelBuilding Green gør klar til at accelerere bæredygtigt byggeri
Næste artikelFundBricks.com rejser 50 mio. og fordobler samtidig forventningerne til 2020