Det siger han i et interview med Berlingske.

– Det er op til den enkelte at afgøre, hvor meget de vil arbejde. Det skal jeg ikke gøre mig til herre over, siger han ifølge avisen.

Mangel på arbejdskraft har længe fyldt på Christiansborg. Det har blandt andet fået Socialdemokratiet og statsminister Mette Frederiksen (S) til at lufte deres bekymringer om danskernes arbejdsmoral.

I sin formandstale på Socialdemokratiets årsmøde i Aalborg i slut september omtalte hun en kontrakt, som hun kalder “den danske ligning i al sin enkelthed”.

– Alle, der kan arbejde, skal arbejde, sagde hun.

Det er netop det, som Jakob Ellemann-Jensen, der sidder i regering med Frederiksen, vil nuancere.

Han understreger over for Berlingske, at det er korrekt, at forudsætningen for et robust velfærdssamfund er, at danskerne går på arbejde.

Derfor vil Ellemann også “animere” danskerne til at yde en ekstra indsats igennem skattelettelser – men understreger igen, at det er op til den enkelte, hvordan man indretter sit arbejdsliv.

I interviewet bliver han forholdt, at det lyder som om partierne internt i regeringen er uenige. Til det svarer Ellemann, at partierne i regeringen er forskellige, og at der er ting, de er uenige om.

Dog mener Venstre-formanden, at det er en positiv ting, at partierne ser forskelligt på ting, der “er enormt vigtige for udviklingen af vores samfund”, skriver Berlingske. Det er bedre for Danmark, at de lytter til hinanden, lyder det i interviewet.

Tidligere artikelSkatteydernes bidrag til SAS løber op i milliarder
Næste artikelGasprisen er mere end fordoblet siden sommer