Byggeriet der, med en netop godkendt lokalplan, forventes igangsat i september 2020. Når projektet er færdigt, skal boligorganisationen ALBOA overtage 20 % af boligerne. På hele projektet er Dansk Boligbyg A/S valgt som totalentreprenør.

Ejendomsselskabet Olav de Linde har netop fået grønt lys til at igangsætte boligudviklingsprojektet på Ceres Allé 11, der skal indeholde 100 lejeboliger til Ejendomsselskabet Olav de Lindes portefølje af lejemål og 30 almene boliger til ALBOA.

Vi ser frem til at gå i jorden på Ceres Allé 11, der, som det sidste udviklingsprojekt i den nye bydel, skal fuldende Ceres Byen. Sammen med Dansk Boligbyg A/S og ALBOA har vi høje ambitioner om at opføre centrale og varierede boligtyper til fremtidens lejeboligmarked med en god kombination af høj boligkvalitet, beboerfællesskaber, tagterrasser og grønne uderum”, forklarer Morten Sparvath Thomassen, tegnestuechef hos Ejendomsselskabet Olav de Linde. 

Lejlighederne bygges i størrelser fra 40-110 kvadratmeter, hvor de fleste er på ca. 60-70 kvadratmeter. Alle lejligheder får altaner og der etableres fælles gårdhave, tagterrasser og parkeringskælder

Hos entreprenørvirksomheden Dansk Boligbyg A/S ser afdelingsleder Heidi Lund Sørensen frem til at opføre flere boliger for Ejendomsselskabet Olav de Linde. Dansk Boligbyg A/S har siden 2015 været totalentreprenør på 390 lejeboliger i Ejendomsselskabet Olav de Lindes byggeri Nabolaget i Aarhus Nord, og hun ser mange gode synergier ved at bygge videre på samarbejdet.

Ejendomsselskabet Olav de Linde er en spændende samarbejdspartner, fordi de vælger kvalitetsmaterialer i boliger, der opføres til udlejning. Fra opgaven med byggeriet af Nabolaget erfarede vi, at det resulterer i anderledes materialevalg, som man måske ikke ser så mange andre steder. For eksempel vægge i boligerne opført med genbrugsteglsten, der giver nybyggeriet sjæl og charme. Det glæder os, at vi kan bygge videre på dette gode samarbejde, og i fællesskab finde frem til de gode løsninger”, siger Heidi Lund Sørensen.

Efterspurgt beliggenhed

Boligorganisationen ALBOA, der har almene boliger i både Aarhus og Skanderborg Kommune, finder det meget attraktivt at kunne udbyde centrale boliger til alle aldre, der er beliggende tæt på byens puls, kulturlivet og offentlig transport, fortæller byggechef Niels Eilersgaard fra ALBOA.

Centrale boliger er meget efterspurgte, og vi ser frem til at være til stede i et spændende nyt boligkvarter som Ceres Byen. Vi er derfor taknemmelige for at blive inviteret med i projektet af Ejendomsselskabet Olav de Linde, og det bliver spændende at være en del af byggeprojektet med Dansk Boligbyg og Ejendomsselskabet Olav de Linde. Det er nyt for os at bygge sammen med en privat aktør, og vi ser frem til samarbejdet. Som boligforening ser vi især frem til at byde ind omkring etableringen af sociale fællesskaber på tværs af de almene og private boliger, når boligerne tages i brug”, udtaler Niels Eilersgaard.

Bygningen på Ceres Allé 11 opføres som en sammenhængende karré på 4-8 etager. Bebyggelsen er 11.650 kvm., hvoraf ca. 11.200 kvm. er boliger og 450 kvm. er erhverv og butikker. Det forventes, at byggeriet af de 130 lejligheder varer to og et halvt år.

Tidligere artikelNyt lagerkompleks på Taulov Dry Port får tagpap, som neutraliserer kvælstof
Næste artikelAltan.dk er ny hovedsponsor for det kvindelige rugbylandshold