AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, og totalentreprenøren 5E Byg og det almene boligselskab fsb holder onsdag den 26. august 2020 fra klokken 11.30-12.30 rejsegilde for opførelsen af Kronehaverne, der består af 174 svanemærkede og bæredygtige lejeboliger, 48 almene lavenergiboliger samt en daginstitution på Ørestads Boulevard 49 i København. Blandt talerne ved begivenheden er Københavns overborgmester Frank Jensen. Pressen er velkommen ved arrangementet.

Opførelsen af AP Pensions kommende lejeboliger Kronehaverne i Ørestaden i København er nu vokset så meget i vejret, at der onsdag den 26. august fra klokken 11.30-12.30 kan fejres rejsegilde for i alt 222 lejeboliger og en daginstitution. AP Pension ejer de 174 af lejeboligerne, mens det almene boligselskab fsb ejer de resterende 48. Københavns overborgmester, Frank Jensen, vil være blandt talerne ved rejsegildet for den svanemærkede og bæredygtige ejendom, der skyder op.

Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, glæder sig over, at opførelsen af Kronehaverne nu er kommet så langt, at det er tid til at fejre rejsegilde for ejendommen.

Opførelsen af Kronehaverne begynder for alvor at tage form, og håndværkernes store arbejde lever til fulde op til vores forventninger. Den kommende ejendom bliver opført med fokus på bæredygtighed med et åbent og inkluderende miljø. Det sociale fællesskab spiller en stor rolle i ejendommen, som ikke kun indeholder blandede boligtyper, men også byder på fælles altaner og udendørsarealer, hvor fællesskaberne kan blomstre, og mangfoldighed og forskellighed kan mødes“, fortæller Peter Olsson.

Boligerne bliver fra to-fire værelser og er fordelt på størrelser fra 50-130 kvadratmeter.

Det er en moderne og indbydende ejendom, vi får opført, hvor arkitekterne fra Cobe har fået tegnet vores mange tanker om bæredygtige boliger ned på papiret, og som 5E Byg er med til at realisere på bedste vis“, siger Peter Olsson.

Totalentreprenøren 5E Byg ser frem til at være med til at fejre rejsegilde for Kronehaverne.

Det er et spændende projekt, som vi sammen med AP Pension kan fejre rejsegilde for. Vi er stolte over, at vi kan være med til at føre AP Pensions ideer for Kronehaverne ud i livet. Det er nogle interessante rammer, som de kommende beboere kommer til at bo i, og det store fokus på bæredygtighed, som er en integreret del af projektet, gør blot arbejdet med Kronehaverne endnu mere spændende, siger teknisk direktør i 5E Byg“, Torben Nielsen.    

Kronehaverne forventes at stå færdig i løbet af første kvartal 2021.

Tidligere artikelVentilationsvinduet i almene boliger oplever stort gennembrud
Næste artikelTema: Den arkitektoniske skønhed er målbar