Flere og flere har fået øjnene op for plast som et både funktionelt og stemningsskabende element. Sara og Monopolet, Roskilde Festival, installationskunstnere er tre af dem – og nu melder designer Thomas Albertsen sig også på banen, da han manglede et festlig indslag.

De fleste kender Thomas Albertsen fra programmet ”Danmarks næste klassiker”, hvor han velfortjent løb med sejren. Han holder af at udfordre vanetænkning, og det var det, der lå i baghovedet, da han skulle bruge plast til en privatfest:

”Når man tager elementer, der er forbundet med et sted, og putter det ind et andet sted, så kan det have en fed effekt. Og jeg tog så plast fra industrien, der skulle fungere som rumopdeling mellem køkken og stuen,” siger han og tilføjer: ”Det skulle være sjovt og anderledes.”

Valget faldt på rødorange bændelgardiner i plast, da farven skulle være festlig, og han i forvejen havde et grønt køkken, som det skulle matche. Og til festen var reaktionen fra ham og gæsterne ikke til at tage fejl af:

”Det virkede enormt godt som rumopdeler. I forvejen havde køkkenet røgmaskine og laserlys, og der kom ikke røg ind i stuen, og det tog også meget af lyden. Og generelt var gæsterne og jeg begejstrede for den stemning, det skabte.”

Indudoor gav kompetent service til de farvede bændelgardiner

Da Thomas Albertsen skulle bestille bændelgardinerne, havde han konkrete ønsker til deres udformning og farve – og de skulle være lette for ham at montere.

Han fandt frem til Indudoor, hvor han fik kontakt til seniorrådgiver og produktspecialist Martin Dufresne. Martin Dufresne sendte eksempler på bændelgardiner brugt af bl.a. Roskilde Festival, kunstinstallationer fra AROS og som vægbaggrund i et afsnit af Sara og Monopolet. Monteringen skulle være let og ligetil, og der faldt Thomas Albertsens valg på en træliste, da den både var nem at montere og gav en varm kontrast til plastikken. Derefter var det bare at gå i gang:

”Bændelgardinerne kom på en stor rulle på 28 meter. Jeg monterede dem først med clips og dobbeltklæbende tape, og bagefter skruede jeg dem fast. Og mens jeg monterede dem, kunne jeg ikke vente med at blive færdig. Og jeg fik faktisk tanken, om de skulle hænge der hele tiden,” fortæller Thomas Albertsen med et smil.

I den situation blev Thomas Albertsen inspireret til, om plast kunne bruges andre steder – fx i private hjem og virksomheder:

”Jeg kan sagtens se, at det egner sig til opdeling af rum i kontorlandskaber og i hjemmet hos børnefamilierne. Begge steder kunne det både fungere lydisolerende og skabe en helt særlig stemning i rummene.”

FAKTA – INDUDOOR

Foruden tilpassede og farvede bændelgardiner leverer InduDoor specialdøre i København, Aarhus, Odense og resten af landet samt Færøerne og Grønland.

FAKTA – Carl & Carl

Carl & Carl består af designerduoen Thomas Albertsten og Gustaf Magnus Wollin. De prisvindende designere skaber produkter i alle designfaser: fra idéudvikling til produktbeskrivelser, prototyper og færdigt design klar til produktion.

Tidligere artikelAkademiet for de Tekniske Videnskaber styrkes med ny præsident
Næste artikelSjælland sætter turbo på udviklingen af bæredygtigt byggeanlæg