Det får kritik af Statsrevisorerne. De har som opgave at kontrollere, om staten og virksomheder bruger skatteborgernes penge effektiv, korrekt og efter loven. Kritikken er rettet mod Region Hovedstaden, som er bygherre.

Der er også kritik af Indenrigs- og Sundhedsministeriet, der fører tilsyn med byggeriet.

– Statsrevisorerne kritiserer, at Region Hovedstaden underbudgetterede byggeriet, både da det blev sat i gang 2019, og da regionen udvidede budgettet i 2021, står der i en beretning fra Statsrevisorerne.

Der konstateres, at regionen flere gange har udvidet budgettet, der havde en økonomisk ramme på 5,3 milliarder kroner (2023-priser), skriver Statsrevisorerne.

Det samlede budget er dog forhøjet med 2,3 milliarder kroner. Desuden ventes byggeriet færdigt ultimo 2026. Det er seks år senere end planlagt.

– Fordyrelsen kan have været medvirkende til, at bygningens funktionalitet og kapacitet er blevet forringet, står der i beretningen.

– Selv om en del af budgetoverskridelserne skyldes prisstigninger i byggebranchen i 2021 og 2022, konstaterer Statsrevisorerne, at Region Hovedstadens budgettering af byggeriet samlet set har været urealistisk og usikker.

Nyt Hospital Nordsjælland skal være et nyt akuthospital. Det skal erstatte det nuværende hospital i Hillerød.

/ritzau/

Tidligere artikelItalien vil bygge asylcentre i Albanien
Næste artikelVestas på vej mod overskud igen