NKT

Beskrivelse:
Nkt udvikler og leverer energikabler til kabelindustrien, hvilket de har gjort siden 1891. Oprindeligt hed virksomheden Nordisk Elektrisk Ledningstråd og kabelfabrik og har gennem tiden opkøbt flere andre selskaber. I dag er Nkt kendt som en global og anerkendt leverandør af nøglefærdige kabelløsninger. Efterspørgslen for energikabler fra Nkt vokser i takt med efterspørgslen på bæredygtig energi. Nkt levere hovedsageligt til projekter inden for blandt andet byggeri og elektrisk infrastruktur.

Den dag i dag er Nkt synlig på 37 markeder med nogle af de mest moderne fabrikker i branchen, som er placeret i Europa. Nkt har hovedsæde i Danmark og Tyskland, og beskæftiger mere end 3.4000 medarbejdere. Selv er Nkt ejet af NKT Holding, som er børsnoteret. 2009 var en milepæl for Nkt, som leverede verdens første havvindmøllepark i Tyskland.

Nkt har i de seneste to årtier overtaget selskaber i Sverige, Danmark, Tyskland, Østrig og Kina. Selv mener Nkt at hemmeligheden bag succeserne frem til hvor de er i dag skyldes evnen til at handle innovativt sammen med tilpasning til samfundets ændringer. Dertil har Nkt også engagement i miljøet, hvilket har resulteret i to priser. Først i 1991 vandt Nkts genbrugsanlæg i Stenlille en miljø fra EU, vedrørende deres innovative brug af vaseline i genbrugskabler. Den anden pris vandt Nkt i 2020, som var EU´s miljøpris for deres uvikling af PVC- og halogenfrie kabler.

Kontaktoplysninger:
NKT (Denmark) A/S
Toftegårdsvej 25,
4550 Asnæs

Mail: info.dk@nkt.com
Tlf.: +45 59 66 12 34

Du finder resten af virksomhedsoversigten her: Oversigt
Du kan derudover se hvilke virksomheder der har medlemskab på byggetidende her og ligeledes læse mere om medlemskabet her.

SENESTE ARTIKLER