FRIIS & MOLTKE

Beskrivelse:
FRIIS & MOLTKE er en arkitekttegnestue, som udfører projekter med en klar idé der forener og udnytter stedets potentiale. FRIIS & MOLTKE blev etableret i 1954 af Knud Friis og Elmar Moltke Nielsen. I 1960 introducerede de Danmark for deres bud på en mild udgave af brutalismen, som var store og robuste bygningslegemer der var trygt ned i landskabet. Rå beton og synlige tekniske installationer var kendetegnet for den tid, hvor de stod bag mange villaer, klyngehuse og erhvervs- og institutionsbyggerier over hele landet.

Knud og Elmar havde et enestående samarbejde, som var kreativt og med stor indflydelse på dansk arkitektur. Samme stod de i FRIIS & MOLTKE bag banebrydende projekter i både ind- og udland, hvor de to grundlæggere næsten altid samarbejdede. FRIIS & MOLTKE har altid haft en målsætning om at kunne bidrage til en værdiskabelse for samfundet. Dette gennem en nytænkning og udvikling, som tog afsæt i deres erfaring. FRIIS & MOLTKE vil skabe smuk og brugbar arkitektur for alle, og hvor idéer omsættes til gavn for fremtiden. Selv har virksomheden stor interesse for arkitektur der indvirker på mennesker, sammenhæng imellem mennesker og rum. Hertil kan FRIIS & MOLTKE ikke komme uden om at de har et særligt stort fokus på bæredygtighed når de arbejder med deres projekter.

FRIIS & MOLTKE yder rådgivningen inden for nybyggeri og andre byggerier, men et større fokus på sundheds- og undervisningsbyggeri. Deres faglighed og relation til samarbejdspartnere er afgørende, og dertil deres udgangspunkt for en god proces. FRIIS & MOLTKE har bygherrens ønsker og krav med i en bærende idé for projekter, som de sørger for bliver forenet med stedet så dets fulde potentiale udnyttes.

Kontaktoplysninger:
FRIIS & MOLTKE
Åboulevarden 1
8000 Aarhus C

Mail: mail@friis-moltke.dk
Tlf.: +45 72 10 00 52

Du finder resten af virksomhedsoversigten her: Oversigt
Du kan derudover se hvilke virksomheder der har medlemskab på byggetidende her og ligeledes læse mere om medlemskabet her.

SENESTE ARTIKLER