Foto: Mannik & Storm Arkitekter

MT Højgaard International er blevet udvalgt som entreprenør på Nuuks nye moderne brandstation ved Pukuffik. Brandvæsenet i Nuuk dækker et omfattende areal, og derfor bliver det efter nordiske forhold en stor brandstation. MT Højgaard International starter arbejdet straks, og brandstationen forventes at stå klar 1. maj 2022.

En moderne brandstation der er næsten 100 meter lang med 14 porte, og et byggeri der samlet fordeler sig over mere end 2.800 kvadratmeter. Det er, hvad Nuuk City Development nu har ansat MT Højgaard International til at opføre.

Nuuks borgmester Charlotte Ludvigsen er tilfreds med, at byggeriet nu går i gang og udtaler:

Jeg er rigtig glad for, at vi nu får en moderne og fremtidssikret brandstation, som ligger centralt og dermed tæt på alle borgerne“.

Brandstationen bliver opført i to etager med gode personalefaciliteter, garager, vaskehal og værksted. Der vil således være god plads til at udføre alle opgaver før, under og efter en hændelse.

Administrerende direktør for Nuuk City Development, Jens B. Frederiksen,  oplyser, at to entreprenørselskaber afleverede tilbud, og at tildelingskriteriet var det økonomisk mest fordelagtige.

Projektledere med stor erfaring inden for stålkonstruktioner

Nuuks indbyggertal er fordoblet de sidste 40 år, og med en mere central adresse kan brandvæsenet således rykke hurtigere ud til alle dele af byen. I MT Højgaard International ser sektionsdirektør Kim Ulrik Hansen nu frem til at komme i jorden, før frosten for alvor sætter ind. 

Vi er glade for at være del af et så vigtigt byggeri for befolkningen i Nuuk. Det er en opgave med meget stålarbejde, og det ligger rigtig godt til os. Vi har for nylig lavet stålkonstruktioner på opførelserne af Usisaats erhvervsbyggeri og vores egen fabrik i Nuuk. Mandskabet der leder opførelsen af brandstationen, var også projektledere på disse to byggerier, og de tager deres erfaring med, så vi kan aflevere en velfungerende brandstation til den aftalte tid“.

MT Højgaard International starter arbejdet med det samme, og efter planen afleverer de brandstationen til Nuuk City Development, så stationen kan blive taget i brug 1. maj 2022.

Tidligere artikelTL BYG præsterer overskud i kriseår
Næste artikelUndgå misforståelser og kom nabostøjen til livs