Entreprenørvirksomheden Færch & Co., med afdelinger i Aalborg, Aarhus og Odense, opruster i det nordjyske med opkøb af Verner Fredsgaard & Søn, der fortsætter under eget navn.

Efter en årrække med fokus på ekspansion og etablering af afdelinger i Aarhus og Odense styrker Færch & Co. sig nu på hjemmebanen i Aalborg.

Det sker med overtagelsen af tømrerfirmaet Verner Fredsgaard & Søn, som beskæftiger ca. 20 medarbejdere i Svenstrup, godt fem kilometer syd for Færch & Co.’s adresse i Aalborg-bydelen Skalborg.

Muligheden for et opkøb er opstået, fordi Verner Fredsgaard & Søns hidtidige ejer, M. Thomsen Støtt (MTS), ønsker et stærkere fokus på sin kerneforretning med murerarbejde og specialbeton. Her passer Verner Fredsgaard & Søn langt bedre ind hos Færch & Co., som baserer en stor del af sin forretning på tømrer-/snedkerarbejde i egenproduktion.

“Verner Fredsgaard & Søn har et godt navn og er inde i en meget positiv udvikling efter et generationsskifte for et par år siden. Overtagelsen giver os større kapacitet og mere fleksibilitet, fordi vi får yderligere 20 kompetente tømrere at trække på. Samtidig er det et stærkt supplement til vores serviceforretning”, siger adm. direktør Søren Worup fra Færch & Co.

Fortsætter uændret i Svenstrup

Verner Fredsgaard & Søn er etableret i 1956 og udfører mindre entrepriser og serviceopgaver for private og erhvervskunder og dækker geografisk et område fra Aalborg i nord til Støvring i syd. Virksomheden er desuden specialiseret i fremstilling af udsparingsforme til betonindustrien.

Siden et generationsskifte i 2018 har Verner Fredsgaard & Søn været et helejet, selvstændigt datterselskab under MTS, og sådan vil det også være under den nye ejer, Færch & Co. Projektlederne Tom Kithim og ​Jakob Heltborg Jensen, som begge kom til Verner Fredsgaard & Søn i forbindelse med generationsskiftet, vil fortsat udgøre den daglige ledelse af virksomheden fra den nuværende adresse i Svenstrup.

“Verner Fredsgaard & Søn fortsætter uændret, og hverken kunder eller medarbejdere kommer til at opleve nævneværdige ændringer i dagligdagen. Men det er klart, at vi med ejerskiftet vil få en stærkere faglig sparring, og vi vil få adgang til viden og værktøjer, som kan være med til at udvikle virksomheden yderligere”, siger Tom Kithim.

Styrket serviceforretning

Opkøbet af Verner Fredsgaard & Søn er det første siden 2016, hvor Solbjerg Tømrer- og Murerforretning blev overtaget som led i Færch & Co.’s oprustning i Aarhus. Fælles for de to opkøb er ønsket om at styrke virksomhedens serviceforretning, som foruden Aarhus og Aalborg også består af en afdeling i Odense:

“Da jeg kom til Færch & Co. for ti år siden, havde vi to servicebiler. I dag har vi 10-12 biler i både Aalborg og Aarhus samt fire i Odense. Færch & Co. har en historisk baggrund som serviceforretning, og vi anser service for at være et meget vigtigt supplement til vores entrepriseforretning. Dels er serviceopgaver ofte en god indgangsvinkel til kunderne på de større projekter, og dels gør det os mindre sårbare over for udsving i markedet. Hvis aktivteten i byggeriet taber fart, vil der stadig være en masse serviceopgaver, der skal udføres”, siger Søren Worup.

Tidligere artikelStor ejendomstransaktion i helt nyt Aarhus Nord-boligområde
Næste artikelVVS-messen er klar til 2021