FundBricks.com er en finansieringsvirksomhed -og platform som matcher to segmenter, som begge har en stor udfordring; Ejendomsudviklere med solide danske ejendomsprojekter (som ofte har udfordring med at få byggefinansiering) samt privat investorer/”Hr & Fru Danmark” som har ca. DKK 1.000 mia. stående til nuleller minus rente i banken. En væsentlig del i forretningsmodellen er derfor at ”FundBricks giver renten tilbage til danskerne”.

Typisk kan ejendomsudviklere kun opnå 50-60% finansiering i bankerne (på et ellers solidt ejendomsprojekter). Og hvis de typisk selv kan komme med 10-20% finansiering/egenkapital, har de – historisk set – måtte rejse den resterende finansieringen via “lukkede investor netværk”, igennem egne kontakter og med unødvendigt høje finansieringsomkostninger til følge.

Dette har FundBricks.com ændret på ved at matche solide danske ejendomsprojekter med kapital fra private investorer. Samtidig vil FundBricks.com give private investorer adgang til dette attraktive rentemarked, hvor der tilbydes et afkast/en rente på typisk 8-10% p.a. samt kontant tilbagebetaling (inkl. afkast) efter sædvanligvis 12-15 mdr.

FundBricks.com arbejder ud fra en vision om at give byggebranchens lettere adgang til byggefinansiering, skabe en effektivt og reelt alternativ til byggefinansiering og for derigennem at styrke beskæftigelsen i Danmark. FundBricks.com har allerede i 2020 formidlet byggefinansiering (2.prioritetsfinansiering) på + DKK 50 mio. til foreløbig fem byggeprojekter og der arbejdes pt. med en pipeline på DKK 150 mio. Senest har virksomheden medvirket til at formidle byggefinansiering til et attraktivt ejendomsprojekt i København K, hvor en ejendomsudvikler ombygger en eksisterende etageejendom til 10 lækre lejligheder og tidligere har virksomheden bl.a. medvirker til finansiering af rækkehusbyggerier i både Jylland og Sjælland.

Partner Thomas Rolin udtaler:

”Med afsæt i den gode start på 2020 og et stor pipeline at attraktive ejendomsprojekter, som vi skal rejse finansiering til, har vi os som mål at fordoble årets kapitalrejsning, således at vi inden årets udgang har rejst mindst 100 mio. kr. til ejendomsprojekter. Vi går naturligvis ikke på kompromis med kvaliteten af de enkelte projekter, da det er din tryghed som investor, men vi glæder os over at både ejendomsudviklere, investorer og medier m.fl. har taget vores koncept til sig og ser frem til at arbejde endnu hårdere for at kunne præsentere de bedste og mest solide projekter med kort løbetid, højt afkast og stor sikkerhed for investorerne. De første projekter vi har medvirket til at finansiere, er stort set færdigbyggede og klar til at blive solgt eller refinansieret, så investorerne kan få deres indskud og aftalte forretning betalt”.

I løbet af efteråret 2020 forventer FundBricks søsterselskab Bricks Asset Management, som er registeret hos Finanstilsynet som Forvalter af Alternative InvesteringsFonde (”FAIF”) at etablere en eller flere større ejendomsfonde, som skal formidle byggefinansiering til ejendomsprojekter, som finansieres via FundBricks.com. Investering i disse fonde vil henvende sig til investorer, som kan investere fra DKK 750.000 og opefter, og der vil være mulighed for at investere både private midler, selskabsmidler samt midler fra virksomhedsskatteordningen (VSO).

Tidligere artikelFra brugt minigraver til fiber-succes på fire år
Næste artikelRed Dot Award gives til innovativ TigerFlex Double-handske fra Würth Danmark