Foto: Peter Møller, Brødrene Dahl (th) og Martin Løbel, Cibicom (tv)

Brødrene Dahl har netop valgt Cibicoms landsdækkende LoRaWAN-netværk som fundamentet under sine IoT-løsninger. Cibicom har stærke netværk, der bl.a. bruges til TV, radio, tele- og forsvarskommunikation, hvilket vil blive et centralt knudepunkt i Brødrene Dahls opsamling og analyse IoT-data fra målere til fjernvarme og vand og sensorer.

Begge virksomheder er sværvægtere, som nu danner par inden for IoT. Danmarks største VVS-grossist Brødrene Dahl og Cibicom, der ejer og driver et 3.500 kilometer stort, nationalt fibernetværk med hele 35 sendemaster i op til 300 meters højde har indgået en partneraftale. Den nye aftale giver Brødrene Dahl adgang til et af landets mest driftssikre LoRaWan-netværk, som foruden at kunne håndtere kritisk kommunikation for aktører inden for blandt andet medier og beredskab, også er distributionskanal for IoT-data fra maskiner, målere og sensorer.

Med denne aftalen tager Brødrene Dahl nu endnu et afgørende skridt i sin IoT-strategi, som startet i forbindelse med opkøbet af MobilePeople tidligere i år. Denne nye forretningsenhed har i første omgang fokus på dataopsamling fra målere til vand og fjernvarme, samt kontrollering af devices og opsamle data fra sensorer.

“Det er et meget vigtigt punkt, vi runder, som betyder, at vi nu kan rulle vores IoT-løsning ud til forsyningssektoren. Vi har både hardwaren, softwaren og netværket klar og kan sammen med Cibicom optræde som totalleverandør af både målere og sensorer, dataopsamling, distribution og analyse”, siger Peter Møller, administrerende direktør i Saint-Gobain Distribution Denmark der ejer Brødrene Dahl og fortæller at valget af Cibicom som netværksleverandør er meget bevidst.

“Cibicoms IoT-netværk er baseret på den åbne LoRaWAN-standard, der støttes af globale producenter, telekommunikationsvirksomheder, systemintegratorer mv. Det er en mere fleksibel og fremtidssikker løsning end proprietære modeller baseret på ældre teknologi. På Cibicoms netværk kan vi tilbyde vores kunder større valgfrihed i forhold til målervalg og samt mere økonomisk drift”, forklarer Peter Møller.

For Cibicom er den nye aftale et gennembrud. Den bringer virksomheden væsentlig tættere på forsyningssektoren, hvor Brødrene Dahl er et anerkendt brand.

“Vores strategi er at samarbejde med partnere, der er specialister på deres felt. Brødrene Dahl er en meget spændende samarbejdspartner for os. De har dyb viden om forsyningssektoren, målere, målerinstallation og målerdata samt en meget stor base af VVS-installatører med direkte kundekontakt. Kombineret med vores ekspertise inden for drift og udrulning af netværk kan vi tilbyde en meget interessant IoT-løsning sammen. Der er mange spændende perspektiver i samarbejdet”, siger administrerende direktør i Cibicom, Martin Løbel.

Tidligere artikelFlere fagligheder skaber overraskende facade
Næste artikelDS428:2019 er ikke brandny, men stadig relevant