Efter 7 år som adm. direktør hos Dansk Energirådgivning har Michael Kamstrup Søndergaard valgt, at tiden er inde til at give stafetten videre. Da virksomheden samtidig med direktørskiftet opsplittes i to virksomheder, bliver det ikke bare én men to direktører, som overtager posten. Johnny Ryser tiltræder som adm. direktør hos Dansk Energirådgivning, mens overtageren af direktørposten i Dansk Biogasrådgivning endnu ikke er offentliggjort.

Det er en veludviklet virksomhed, som Michael Kamstrup Søndergaard overlader, når han den 31. august i år har sidste dag som adm. direktør hos Dansk Energirådgivning A/S. I de syv år hvor Michael Kamstrup Søndergaard har ledet virksomheden, har Dansk Energirådgivning været i kraftig vækst. Direktørskiftet kommer oven på et 2019, hvor virksomheden leverede både rekordomsætning og indtjening og samtidig indtog en markedslederposition med over 30 % af de indberettede energibesparelser i Danmark og et stort antal etableringer og udvidelser af biogasanlæg.

Ejerskabskredsen i Dansk Energirådgivning A/S meddelte i foråret, at virksomheden skal splittes op i henholdsvis Dansk Energirådgivning og Dansk Biogasrådgivning i forbindelse med direktørskiftet. Dermed bliver en central opgave for de to nye adm. direktører at sikre en god overgang til to selvstændige virksomheder, der begge har stort udviklings- og vækstpotentiale.

I Dansk Energirådgivning er det Johnny Ryser, der den 1. september 2020 overtager direktørposten. Johnny Ryser har gennem de seneste 5 år arbejdet i ledelsen hos Dansk Ingeniør Service, heraf også 4,5 år som partner. Med sine mange års erfaring inden for både rådgivning og projektledelse skal Johnny være med til at sikre Dansk Energirådgivnings fortsatte udvikling indenfor rådgivningsydelser målrettet grøn omstilling og bæredygtig udvikling i virksomheder.

Dansk Energirådgivning er en central spiller i den grønne omstilling og har gennem en meget høj faglighed, kvalitet og dedikation skabt betydelige energibesparelser og dermed blandt andet CO2-reduktion for dansk erhvervsliv. Jeg glæder mig til at være med til at bygge videre på det fantastiske stykke arbejde, som Michael Kamstrup Søndergaard og ikke mindst de dygtige medarbejdere har leveret. Jeg går til opgaven med stor ydmyghed, og samtidigt med et ønske om at fastholde og videreudvikle Dansk Energirådgivnings position som den vigtigste rådgiver på energibesparelser“, udtaler Johnny Ryser.

Efterspørgslen på både biogas- og energirådgivning er steget støt de seneste år, hvilket også er én af grundene til, at ejerskabskredsen har valgt at opsplitte virksomhederne. Begge brancher står overfor en ny energispareordning til årsskiftet, hvormed det forventes, at virksomhedernes og forsyningssektorens incitament til grøn omstilling fastholdes.

I bestyrelsen takker man Michael for hans engagerede og dedikerede indsats og ser samtidig frem til at byde velkommen til to nye, ambitiøse adm. direktører. 

Michael overdrager en veldreven virksomhed. I de seneste år er det blevet udviklet nye forretningsområder i virksomheden, som nu skal vise deres værd. Vi har samtidig en ambition om, at vi skal plante et flag eller to i nye lande i de kommende år, og her er vi sikre på, at Johnny er den rette mand til at løfte opgaven“, udtaler Søren Kristensen, bestyrelsesformand i Dansk Energirådgivning.

Tidligere artikelTeglgigant vil lægge grundstenen til miljøvenlig teglproduktion
Næste artikelDer banes vej for træbyggeri i stor skala gennem nyt Lalandia-feriecenter