Foto: NCC

Råhuset til det fantastisk spændende byggeri, der ender med at blive et fabulerende flot museum for H.C. Andersen og Odense, er netop afleveret af NCC.

Nu begynder museet ”Det ny H.C. Andersens Hus” midt i Odense for alvor at tage form og rejse sig til digterens ære.

NCC er færdig med råhuset, som hovedsaligt består af kompliceret betonarbejde til en række pavilloner og en helt unik loftkonstruktion, der på undersiden skal udgøre loftet i udstillingslokalerne, og på oversiden bliver havens terræn. Den usædvanlige konstruktion har krævet et højt fagligt niveau, men alt er gået som planlagt og efter næsten et års arbejde er resultatet nu i hus.

“Det er fantastisk at være med til at opføre en så unik bygning, og vi har haft et godt samarbejde med bygherren, som er Odense Kommune. For vores betonfolk har skabelsen af den helt særlige konstruktion med runde pavilloner og et hældende loft i flere vinkler med facetter af trekanter været utroligt spændende og fagligt interessant”, siger produktionsdirektør Aage Ulrich Simonsen fra NCC.

Det ny H.C. Andersens Hus i Odense er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma.

Odense Kommune er bygherre, og det støttes økonomisk af A.P. Møller Fonden og Augustinus Fonden.

“Det er spændende at følge byggeriet af Det Ny H.C. Andersens Hus. Som det står nu, kan man få en rigtig god fornemmelse af, hvordan det endelige resultat bliver. Arbejdet med limtræet, der skal beklæde facaderne, er så småt gået i gang, og vi kommer dag for dag tættere på et eventyrligt museum”, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind.

Byggeriet udgøres af en række af cirkulære former, som tangerer hinanden i et flydende forløb. De er organiseret uden hierarki og uden et egentligt centrum, men udspringer fra de eksisterende bygninger omkring H.C. Andersens fødehjem og mindehal. Et kurvet forløb af grønne hække i haven afspejler dele af den underjordiske struktur af udstillingsrum. Hele det stemningsfulde japansk inspirerede haveanlæg skabes oven på udstillingstaget. Konstruktionen falder fire meter i niveau fra sydvest til nordøst.

De smukke runde pavilloner er støbt på stedet i op til ni meter i diameter. De kommer blandt andet til at indeholde butik, værksted og cafe. De vil indgå i et perfekt samspil med de kurvede hække.

Tidligere artikelNu er første spadestik til udvidelse af Gigantium taget
Næste artikelFacadeløsning til svanemærket prestigebyggeri leveres af Pro Montage