Foto: KAB // Delehusene Årets Byggeri

Prisgiver og prismodtagere. Fra venstre: Laurits Roikum, formand FFB, Simon Aggesen, borgmester, Scott Hollingsworth, formand for dommerkomiteen, Søren Rasmussen, ONV Arkitekter og Johan Galster, We Do Democracy.

Delehusene – studieboliger med indbygget integration placeret centralt på Frederiksberg for 2.859 kr. om måneden – er Frederiksberg Forenede Boligselskabers (FFB) nyeste boligafdeling og det første byggeri efter det såkaldte Venligbolig Plus koncept, udviklet af ONV Arkitekter og We Do Democracy.

I hver bolig bor to studerende eller to flygtninge, som deler køkken og badeværelse. Boligerne er små, men med gode fællesrum, der indbyder til samvær og netværk. Det samvær er også nødvendigt, da Delehusene er et integrationsprojekt, hvor hver studerende er mentor for en flygtning.

Delehusene som Årets Byggeri

Delehusene har vundet prisen som Årets Byggeri.

”Årets Byggeri er en samfundspris, som gives til et byggeri, der kan mere, end man kunne forvente. Det kan Venligbolig Plus konceptet. Det har en integrationsvinkel, som med fordel kunne gentages andre steder. Og det er et fleksibelt byggesystem, der kan anvendes mange steder. Det har en enorm værdi,” siger Scott Hollingsworth, formand for dommerkomiteen.

Laurits Roikum, formand for FFB var stolt af prisen.

”I FFB er vi stolte af at have været med til at skabe Delehusene. De unge, der flyttede ind for kun 14 dage siden, viser at de gode intentioner er lykkedes: Naboskab og fællesskabet blomstrer allerede.”

Byggeriet som et fantastisk bidrag til Frederiksberg

Prisen deles af alle parter bag byggeriet – bygherre, kommune, artitekter, ingeniører, entreprenør og underleverandører. Frederiksberg har haft en stor aktie i udviklingen af byggeriet, og til overrækkelsen udtalte borgmester Simon Aggersen sig på vegne af Frederiksberg Kommune.

”Delehusene er et nyt, fantastisk bidrag til Frederiksberg. Et bidrag der både sikrer billige boliger til studerende og bedre integration. Jeg vil gerne takke alle parter bag og naboerne for et fantastisk samarbejde, og jeg ser frem til at høre om beboernes erfaringer i denne spændende nyskabelse i byen,” sagde borgmesteren.

Tidligere artikelSikkerheden på arbejdet er et skridt tættere
Næste artikelFredet kirke renoveres med omtanke for historie og nutidige byggekrav