Det danske proptech-startup, WelcomeBob, udfordrer markedet for dørtelefoner med deres nytænkende video-dørtelefon samt dets bagvedliggende system. Efter succesfuldt at have serviceret et nichemarked med kontorhoteller- og fællesskaber, har den danske virksomhed nu slået døren ind til udvikler- og bygherremarkedet. Derudover er man i fuld gang med at udvikle version 2.0, som er 100% virksomhedens egen, med speciallavede komponenter.

WelcomeBob har udviklet en moderne og digitaliseret video-dørtelefon, hvor al kommunikationen bliver sendt direkte til en smartphone-app.

”Vores løsning løser tre store udfordringer; for det første, gør vi det let for besøgende at få fat på dem de skal besøge, lige meget om de er hjemme eller ej. Opkaldet fra dørtelefonen kommer direkte på mobiltelefonen, så selvom folk ikke er hjemme, kan de stadig åbne for gæster og pakkeposten. For det andet skal der ikke trækkes ledninger rundt i bygningen. Det gør WelcomeBob billigere end traditionelle dørtelefonanlæg. For det tredje gør vi det let at administrere dørtelefonen, da alle navneskilte opdateres automatisk og en boligadministrator kan sidde på kontoret og invitere til dørtelefonen med et enkelt klik. Dette resulterer i at mange timers arbejdet er sparet,” fortæller Niels Nydam Andersen.

WelcomeBob har, trods corona, vækstet kraftigt i løbet af 2020. Dette skyldes især, at en strategi omkring at målrette deres innovative dørtelefon til bl.a. boligforeninger, udviklere og bygherrer begynder at vise lovende resultater. Virksomheden har femdoblet deres vækst i år, som blandt andet har betydet at de har måttet skalere op på antallet af medarbejdere samt bygge mange flere dørtelefoner på kontoret i København: ”Væksten har været så eksplosiv, at vi har måtte hyre flere medarbejdere ind til diverse arbejdsopgaver i virksomheden, og bestille flere komponenter hjem fra vores samarbejdspartnere, således vi kan få bygget og samlet dørtelefonenerne, hvilket vi selv gør på kontoret i København,” forklarer Jonas Meier Uldall.

Det er tydeligt, at digitalisering af byggeriet og i ejendomsadministrationen er på agendaen i den danske byggebranche. Dette smitter også af på den danske startup. Ordnung, som driver eksklusive kontorhoteller på 11 forskellige lokationer i Danmark, har set værdien i WelcomeBob’s moderne video-dørtelefon, hvor de efter en indledende test og prøveperiode på produktet, valgte at installere de nytænkende dørtelefoner på alle deres kontorhoteller. Derudover har blandt andet også Gefion Group, som specialiserer sig i udvikling af boligejendomme i København, valgt at koble video-dørtelefonen på et udvalg af deres ejendomme.

Hos den København-baserede virksomhed arbejder man også løbende med at etablere strategiske partnerskaber samt integrationer med andre relevante systemer, således at køberne af WelcomeBob’s dørtelefon også kan anvende systemet sammen med eksempelvis eksisterende boligadministrationssoftware. Herudover kigger man også på muligheder for at integrere med diverse smart lock-systemer som er på markedet, som kan være behjælpelig for blandt andet låsesmede.

Hos WelcomeBob har man heller ikke planer om at sænke farten, hvor man blandt andet fremadrettet igennem målrettede aktiviteter imod udviklere og bygherrer ønsker at blive tænkt ind tidligt i projektudviklingen og byggefasen. Niels Nydam Andersen fortæller afsluttende: ”Selvom vi kan sige at produktet allerede har vist sin værdi hos segmentet af virksomheder uden reception, så er det naturligvis klart at vi hurtigt kan nå en helt anden skala, hvis vi formår at etablere os på udvikler-markedet. Men vi kigger ind en lys fremtid, hvor vi bl.a. også allerede har solgt vores videodørtelefon til kunder i Sverige og Norge”.

Tidligere artikelLinear CM opruster med to markante bygherrerådgiver profiler
Næste artikelIngen slinger i sikkerhedsvalsen hos Ajos