Danmarks største altanfirma, Altan.dk, sætter nu turbo på salget af elevatorer og altaner til ejendomsselskaber og private udlejere. Hvis alt går efter planen, forventes det at skabe en omsætningsvækst på op til 50 mio. kr.

Danmarks suverænt største virksomhed inden for altaner og elevatorer til de eksisterende boligetageejendomme, Altan.dk, har historisk set haft sit kernemarked i segmentet for andels- og ejerboligforeninger. Altan.dk har de seneste år installeret mere end 120 elevatorer og årligt leveret mellem 2.500 og 3.000 altaner til danskerne. Det er således en naturlig udvikling at angribe det nye kundesegment af udlejningsejendomme, hvor det velafprøvede koncept kan rulles ud i endnu større skala.

Søren Faebo bliver Altan.dks hovedansvarlige for det nye område og relationsopbygningen i forhold til ejendomsbesidderne og deres rådgivere. Søren Faebo fortæller:

Vi har løsningerne og processerne – både på designet, de byggetekniske ophængningsmetoder og den professionelle og serviceorienterede gennemførelse af projekterne. Der er et stort marked at tage fat i, og interessen for at udvikle og udnytte potentialerne i de eksisterende etageejendomme er stor.

Med de senere års massive nybyggerier øges presset tilsvarende på de ældre og eksisterende etageudlejningsejendomme, som typisk ikke er forsynet med samme moderne komfort i form af elevatorer eller herlighedsværdier med altaner.

Hvis lejerne skal betale tophusleje, forventer de også, at lejlighederne er topudstyrede. Det gælder naturligvis også de nye taglejligheder, som i disse år indrettes i stor skala i de uudnyttede tørrelofter, hvor elevatorer og tagaltaner kan give lejlighederne den ekstra attraktionsværdi,” siger Søren Faebo.

Er åben for udvidelse udover landets grænser
Altan.dk forventer betydelig vækst i omsætningen på dette nye markedssegment – både i København og i byerne på Sjælland og øerne; men også i de større byer vest for Storebælt. I Vestdanmark er der nemlig relativt flere udlejningsejendomme end i Hovedstadsområdet, som er meget præget af ejer- og andelsboligforeninger.

I vores 2025-strategiperiode forventer vi, at det nye udlejningssegment konkret kan tilføre arbejdspladser til 15-20 ekstra medarbejdere og en direkte omsætningsvækst på 30-50 mio. kr.,” siger Søren Faebo.

På sigt er Altan.dk ligeledes meget åben for også at udvide konceptet ud over landets grænser – i første omgang til Sverige, hvor Altan.dk p.t. er i fuld gang med mobiliseringen af sin organisation, kontor, showroom mv.

Tidligere artikelJensen Gruppen indgår aftale med FAB om at bygge 100 nye bæredygtige boliger
Næste artikelBrødrene Dahls elevprogram oplever fuldt hus