Takket være en effektiv udrulning af interimsvarme i hele byggefasen giver Ajos håndværkerne de bedste arbejdsbetingelser i en kold tid.

På Rigshospitalet Glostrup er et 25.000 m2 stort Neuro-rehabiliteringshus under opførelse, som i fremtiden skal huse 125 sengestuer, ambulatorier, træningsrum, forskningsafsnit m.m. En af de seks entreprenører, der står for opførelsen af byggeriet, er Hoffman A/S, og de har valgt Ajos a/s til at installere og drifte interimsvarmen.

Vi underskrev aftalen med Hoffman kort før jul sidste år, og allerede mellem jul og nytår rykkede vi ind. Frem til byggeriets afslutning skal vi varme rummene op, så håndværkerne har de optimale arbejdsbetingelser trods kulden udenfor. Vi følger byggeriets udvikling, og når nye fløje og etager opføres, rykker vi ind og sætter varme på“, forklarer Jan Frandsen, afdelingschef for Midlertidige Installationer i Ajos a/s.

Arbejdstilsynets krav lyder på en minimumstemperatur i råhuset på 15 grader – uanset temperaturen på den anden side af afdækningen. Den opgave løser Ajos med en mobil fjernvarmeveksler, som er nyindkøbt specifikt til dette projekt, da Ajos’ øvrige vekslere allerede er optaget af andre lignende projekter. Veksleren er tilkoblet fjernvarmen i området og fordeler det opvarmede vand rundt i råhuset.

Ofte anvender vi kraftige gummislanger som trækrør, når det 70-80 grader varme vand skal føres rundt i byggeriet. På Glostrup er det et krav, at vi i skaktene anvender faste rør i stål med presfittings, og det kan vi selvfølgelig også. Det ligner blivende installationer, men er selvfølgelig midlertidige, indtil bygningens egen varmeforsyning er etableret“, siger Jan Frandsen.

Projektet på Rigshospitalet Glostrup er endnu et eksempel på et byggeri, hvor Ajos leverer interimsvarme.

Vi har gang i mange sygehuse samtidigt pt. Vi har erfaringen, og ved hvad der skal til for at løse opgaven. Jeg er ekstremt glad for, at vi vandt denne opgave hos Hoffmann. Det er endnu et eksempel på vores brede samarbejde med forskellige entreprenører i branchen“, siger Jan Frandsen.

Aktuelt er Ajos a/s involveret i store projekter med interimsvarme på Ny Psykiatri på Bispebjerg Hospital, Nyt Hospital Hvidovre, Rød Lagerbygning i Carlsberg Byen, Nyt SUND på OUH og nu også Rigshospitalet Glostrup. Dertil kommer en række projekter af mindre omfang.

På mange projekter varetager Ajos a/s ligeledes byggestrøm, byggevand og belysning på byggepladserne eller er byggeledelsens forlængede arm som ansvarlig for hele byggepladsentreprisen.

Vi er den erfarne og fleksible underentreprenør, som sikrer et byggeprojekts fremskridt ved at overvåge og servicere udviklingen. Særligt interimsvarme er en dynamisk opgave, hvor vi løbende monterer varmeinstallationerne, efterhånden som byggeriet udvikler sig. Det er vores opgave at sikre håndværkerne de bedst mulige arbejdsforhold, og her spiller interimsvarme en væsentlig rolle på denne tid af året“, siger Jan Frandsen.

Tidligere artikelBalders første ejendom i Høje Taastrup står færdigopført
Næste artikelNyt tillæg til bygningsreglement er netop trådt i kraft