Ifølge FN’s børneorganisation, Unicef, er cirka 17.000 børn uden kontakt til deres forældre. Nogle af børnene er sammen med andre familiemedlemmer, mens en del af børnene færdes på egen hånd.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Samtidig vurderer Unicef, at stort set alle overlevende børn i Gaza – flere end en million – har brug for psykologisk eller psykosocial hjælp.

Unicefs talsperson i de palæstinensiske områder, Jonathan Crickx, præsenterede tidligere fredag opgørelsen.

– Hvert eneste barn bærer på en hjerteskærende historie om tab og sorg, sagde han ifølge AFP.

Psykosocial hjælp dækker over en række indsatser, der skal styrke menneskers mentale helbred og trivsel. De involverer ikke nødvendigvis psykologisk eller psykiatrisk uddannet personale.

– De (børnene i Gaza, red.) har symptomer som ekstremt høje niveauer af vedvarende stress, nedsat appetit, de kan ikke sove, de får følelsesmæssige udbrud eller panikanfald, hver gang de hører bomberne, sagde Crickx.

Israel iværksatte sin krig i Gaza, efter at den militante palæstinensiske bevægelse Hamas angreb Israel 7. oktober 2023.

Ved Hamas’ angreb blev cirka 1200 personer dræbt, og 240 blev taget til fange og ført ind i Gaza som gidsler.

Under Israels krig er 27.000 personer blevet dræbt i Gaza ifølge de Hamas-kontrollerede myndigheder i det palæstinensiske område.

Situationen i Gaza var alvorlig, allerede inden krigen begyndte, påpeger Unicefs talsperson. En stor del af befolkningen levede i fattigdom i det palæstinensiske område, som blev kontrolleret af Hamas.

Israels militær kontrollerede dog grænserne og dermed, hvad og hvem der kunne rejse og fragtes ind og ud af Gaza.

– Allerede inden denne krig vurderede Unicef, at 500.000 børn havde brug for psykologisk hjælp og psykosocial støtte i Gaza, siger Jonathan Crickx.

/ritzau/