Flise- og klinkeeksperten Mosaikhjørnet har netop leveret 1.500 kvadratmeter rustikke fliser til Scandic Spectrum i København, der bliver koncernens største hotel i Nordeuropa. Leverancen er anden etape af Mosaikhjørnets største ordre nogensinde, som med løbende tilkøb nu er på i alt 4,4 millioner kroner og omfatter fliser til toiletter, køkkener og barer på hotellet.

På Kalvebod Brygge i København er byggeriet af et nyt stort Scandic-hotel i fuld gang. Hotellet kommer til at hedde Scandic Spectrum og bliver hotelkædens største til dato. Spectrum-hotellet, vil bestå af syv etager og kommer blandt andet til at rumme 632 værelser med bad, pool og spa, restaurant, café, fitness, skybar med udsigt ud over byen samt møde- og konferencefaciliteter.

Scandic Spectrums indretningsarkitekter Space Copenhagen har valgt flise- og klinkeløsningerne til hotellet, som leveres af Mosaikhjørnet, og her har man netop leveret anden etape af flisevirksomhedens hidtil største ordre på 4,4 millioner kroner. I første etape blev fliserne til alle brusekabinerne i badeværelserne leveret, og nu gælder det så toiletter, køkkener og baren:


 Her i anden etape har vi leveret fliser til hotellets publikumstoiletter, herunder blandt andet toiletterne ved skybaren, og derudover også til flere af de fremskudte showkøkkener og baren i stueetagen. Det drejer sig om i alt fem forskellige typer fliser i forskellige farver og størrelser – alle dog med et rustikt udtryk og i håndlavet stil, lyder det fra projektchef hos Mosaikhjørnet, Klaus Byberg, som fortsætter:

– Vi har blandt andet leveret vores kvadratiske Danube-fliser i grøn, som er håndglaserede engelske fliser med et rustikt udseende og et fint mønster. Fliserne er en del af vores Castle-serie, der er inspireret af marokkansk keramik og franske, håndvævede gobeliner.

På de fleste toiletter monteres således fliser i størrelsen 7,5x30cm, mens køkkenerne får kvadratiske fliser i størrelsen 13x13cm. I forbindelse med samtlige flisevalg har der især været store ønsker til farverne, der skal passe godt ind i resten af arkitekturen, som arkitektfirmaet Dissing+Weitling har stået for.

– Scandic Spectrum får en stueetage med caféer, restauranter og barer, der åbner sig mod byen og kan være med til at skabe aktivitet i omgivelserne. Hotellets arkitektur tager også hensyn til konteksten ved fx at have referencer til Kalvebod Brygges historie, som er hjemsted for en del af Københavns havneindustri, fortæller arkitekt og partner hos Dissing+Weitling, Daniel V. Hayden, og fortsætter:

– Vi arbejder generelt med en rå og nordisk stil i materialer og lyssætning – fx bliver rå beton, stål, industrielt glas og hårdt træ fremtrædende elementer i byggeriet. Vi tilstræber en arkitektur, der kan blive en naturlig forlængelse af byens rum.

Opførelsen af hotellet blev igangsat i juli 2019 og forventes at være klar til åbning i 2022. Lige nu er monteringen af de mange fliser godt i gang.

Tidligere artikelKombination af rigtig pris og socialt ansvar sikrer CJ A/S Fredericia betydelig kontraktforlængelse
Næste artikelInteressen for vildmarksbade når nye højder