Foto: Arkitema Architects

Vestkysten skal være en af Nordeuropas mest eftertragtede kystdestinationer. Derfor skal Arkitema Architects og COWI udvikle en plan for de to vestjyske byer Klitmøller og Vorupør. Det har Thisted Kommune og Realdania netop offentliggjort.

Forholdene for de tusindvis af surfere og naturturister fra hele verden, som kommer til Cold Hawaii og Nationalpark Thy skal forbedres. Thisted Kommune og Realdania har derfor besluttet, at Arkitema Architects skal være totalrådgiver på udviklingen af en strategisk-fysisk udviklingsplan for Klitmøller og Vorupør. Med på holdet også ingeniører fra COWI, Destination Lab og Johansen Skovsted Arkitekter.

Vestkysten Viser Vejen
Det er Thisted Kommune og Realdania i samarbejde med Dansk Kyst- og Naturturisme, der står bag opgaven. Det er en samlet udviklingsplan for vestkysten i de 11 kommuner og tre regioner, der grænser ud til Vesterhavet.

”Det er virkelig en spændende opgave, og vi ser frem til at komme i gang med at udvikle de planer som vi allerede har fremlagt for kommunen. Området er jo helt unikt i Danmark, hvor vi skal arbejde i bymiljøer der er placeret på et af de mest stormombruste steder i landet. Både Vorupør og Klitmøller er en del af Nationalpark Thy og samtidig har især Klitmøller jo et meget stærk international fokus. Men vigtigt for begge byer er at bevare deres særegne identitet samtidig med, at vi bibringer med forbedringer, der fremtidssikrer begge byer,” fortæller partner og forretningsområdechef i Arkitema Architects, Heidi Hjort Thuesen.

To unikke og sammenhængende profiler
Klitmøller er kendt som et dansk surferparadis og er årligt vært for både danske og internationale surfkonkurrencer. Det er derfor målet at fastholde og udbygge positionen. Vorupør, som ligger syd for Klitmøller, har de senere år oplevet en stigning i surfturisme, og en af idéerne er derfor at se på byerne profiler og skabe to unikke, men sammenhængende profiler.

Derudover skal arkitekterne og landskabsarkitekterne være med til at udvikle rammerne for nye overnatningsmuligheder i byerne, hvor der hver sommer strømmer tusindvis af turister til.

Arkitema Architects er ejet af COWI, og det er medarbejdere fra disse to virksomheder der skal styre udviklingen af udviklingsplanen sammen med de tyske turistspecialister Destination Lab og danske Johansen Skovsted Arkitekter.

Fakta
I første omgang er der givet grønt lys til fem strategisk-fysiske udviklingsplaner i:

  • Hvide Sande
  • Klitmøller/Vorupør
  • Thorupstrand og Slettestrand
  • Søndervig
  • Vejers Strandby
Tidligere artikelFem nominerede til årets Arne skal findes
Næste artikelJonstruplejren skal være et nyt grønt og attraktivt boligområde i Ballerup