Kalk

Beskrivelse:
Kalk fremstiller kalkprodukter af høj kvalitet til blandt andet renovering og vedligeholdelse af kulturhistoriske bygninger. Kalk blev etableret i 1976 som en sideforretning til murerfirmaet Rødvig, som var specialiseret i restaurering af kulturhistoriske bygninger, heriblandt kirker. Kalk kunne se at der var et behov for at læske kalk på den naturlige og oprindelige måde, hvor den lagres i kuleanlæg.

For at Kalk kunne følge med deres efterspørgsel indgik de en aftale med Jurakalkfabrikken i Schweiz. Det førte til at Kalk i 1985 blev eneforhandler af jurakalk i hele Skandinavien og en større del af Tyskland. Dette var grunden til at murefirmaet blev solgt fra, således at virksomheden Kalk kunne vokse sig større.

Siden af der også sket meget for Kalk, hvor deres sortiment er blevet udvidet til flere specialprodukter. Denne udvikling har Kalk foretaget i takt med et voksende marked for produkterne, hvis produktion i højere grad i dag foregår i Danmark. Kalk har i de seneste år udvidet forretningsområdet til at dække bæredygtigt byggeri, hvor alle deres produkter er blevet miljøcertificerede.

Kalk er på vej mod en 100 procent genanvendeligt murværk, hvor materialer bliver fremtidens miljøvenlige og sunde byggeri. Derfor arbejder Kalk med at Cradle to Cradle-certificere deres kalprodukter mod en vision om at de i 2030 har lukket hele deres ressourcekredsløb. Det vil sige at alle produkter fra Kalk som indgår i et muret byggeri vil kunne genanvendes, og at kalk dermed bliver en del af en uendelig cyklus uden at forringe kvalitet eller levetid.

Kontaktoplysninger:
KALK A/S
Bredeløkkevej 12
4660 Store Heddinge

Mail: info@kalk.dk
Tlf.: +45 56 50 30 00

Du finder resten af virksomhedsoversigten her: Oversigt
Du kan derudover se hvilke virksomheder der har medlemskab på byggetidende her og ligeledes læse mere om medlemskabet her.

SENESTE ARTIKLER