Fyrreparken er i gang med at blive renoveret, hvilket er det første skridt i den omfattende renovering af Odense-bydelen Vollsmose. Med hele 51.353 m2 er Fyrreparken det største boligprojekt, som DGNB certificeres efter den danske DGNB-standard. Bebyggelsen vil efter renoveringen af de 478 lejemål opnå DGNB sølv.

Fyrreparken i Odense-bydelen Vollsmose, ser netop nu frem til en omfattende transformation fra traditionel boligbebyggelse til tidssvarende bæredygtige boliger. En ny helhedsplan for Fyrreparken i det syd-østlige hjørne af Vollsmose er en afgørende faktor for områdets udvikling og fremtidssikring.

Bæredygtige boliger
Der er fokus i helhedsplanen, på at skabe et attraktivt og sammenhængende miljø, mellem boligblokkene og det store parkeringsområde som er midt i bebyggelsen. Boligernes funktionalitet og indeklima moderniseres, tilgængeligheden højnes, og områdets forbindelser ændres.

DGNB ordningen er netop baseret på en helhedsforståelse af bæredygtighed, der skaber merværdi og samtidig fremtidssikrer et byggeri eller et område. I dette tilfælde er vil de 478 lejemål efter renoveringen, på en række parametre scorer så højt, at bebyggelsen opnår DGNB sølv.

Fyrreparken gennemgår en markant forandring, fra lukket og isoleret boligområde, til at være en social ansvarlig, moderne og integreret bydel i Odense. Renoveringsarbejdet startes midt i maj 2020 og primo 2023 forventes det færdigt. Fyns almennyttige boligselskab – FAB, ERIK arkitekter, Viggo Madsen og Hansson og Knudsen er teamet, der skal sikre, at projektet opfylder sine høje krav til både omdannelsens kvalitet og selve DGNB certificeringen.

Tidligere artikelCommissioning i byggeriet
Næste artikelÅbnede i skyggen af coronakrisen – nu stråler Nordhavns nye vartegn