Den kompetente og erfarne virksomhed, der er kendt verden over for sine nedhægte metalloftsløsninger, sætter fokus på den  lange levetid for aluminium og stål, der er en gevinst for planeten og miljøet. Det betyder f.eks. at DAMPA’s loftløsninger kan holde i minimum 50 år, hvilket begunstiger miljøet gennem reduktion af ressourceforbrug og dermed udledningen af CO₂.

EN LØBENDE BÆREDYGTIGHEDSPROCES

Som DAMPA skriver på deres hjemmeside, afhænger fremtiden af vores handlinger her og nu. Derfor sætter virksomheden fokus på regenerativt design, og genanvendeligheden ved både råmaterialer og det færdige loftsystem. Når man vælger en DAMPA-løsning, er man derfor sikker på, at det indbefatter fokus på miljømæssige tiltag. Bl.a. igennem virksomhedens miljøvaredeklarationer (EPD’er) ses det, hvordan der tilføres miljømæssig værdi til byggeriets proces og det færdige resultat.

IGENNEM MATERIALERNE BLIVER BÆREDYGTIGE DAMPA-LØSNINGER SKABT

Metal kan genanvendes igen og igen. For DAMPA betyder det at loftløsningernes materialer kan genanvendes tæt på 100% og blive til et nyt produkt, hvilket giver en stor ressourcebesparelse. Det er dog ikke ”kun” råvarerne der genbruges. Pga. loftets høje kvalitet og lange levetid på minimum 50 år, kan hele loftløsningen nedtages og bruges ved et andet projekt, uden at der er behov for ressourcer til produktion af helt nye løsninger. Her er der samtidig bygninger, der har DAMPA-loftløsninger hængende helt tilbage fra midten af 50’erne og fortsat bidrager til det gode indeklima med let adgang til vedligeholdelse over loftet.

Metal kan genanvendes igen og igen

MILJØVAREDEKLARATIONER

DAMPA har desuden tre miljøvaredeklarationer, på henholdsvis stål, aluminium, og klimaloft. Dermed er alle virksomhedens produkter dækket af en EPD og kan bruges til certificerede byggerier.
Læs meget mere om DAMPA’s EPD’er her.

KYNDIGE PARTNERSKABER BIDRAGER TIL LAVERE ENERGIFORBRUG

For at opnå den helt rigtige bæredygtige helhedsløsning, samarbejder DAMPA med kyndige partnere, og loftsystemerne giver derved tæt på ubegrænsede muligheder for energirigtige integrationer, der samtidig bakker op om rummets æstetik. Heriblandt kan nævnes virksomhedens unikke Klimaloft, der både optimerer driftsbudgettet, indeklimaet og energiforbruget. Klimaloftet baseres nemlig på den individuelle persons strålevarme, som køleloftet modtager, og derigennem temperaturreguleres der for den enkelte person. Desuden kan nævnes integrationsmuligheden for energirigtigt LED-lys, som bl.a. Borgernes Hus i Odense valgte til deres specialdesignede løsning med ”guld” panellofter – Se videoen fra monteringen her:

DAMPA OG FN’S VERDENSMÅL

Hos DAMPA arbejdes der med FN’s verdensmål. Helt konkret bidrager virksomheden til Mål 12, delmål 12.5:

”Inden 2030 skal affaldsmængden væsentligt reduceres gennem forebyggelse, reduktion, genvinding og genbrug.”

DAMPA bidrager bl.a. til dette mål ved at have et loft med en exceptionelt lang levetid på minimum 50 år. Ved at installere et robust loft med en lang levetid, reduceres affaldsmængden betydeligt. Op til 80 % af det aluminium, der bliver brugt i deres produktion, er genbrugsmateriale, og produktionsspildet bliver opsamlet og genanvendt.

Yderligere information: www.dampa.dk, tlf. 63 76 13 00.

Tidligere artikelHTM Component udvikler nye bundstykker til døre -leveret just-in-time
Næste artikelStor rammeaftale om vandledningsarbejder for HOFOR genvindes af NCC